Chiagrød med æble- og rabarber kompot

En lækker morgenmad

Chiagrød med æble- og rabarber kompot er en kanon lækker morgenmad eller eftermiddagsmåltid. Derudover sprudler den af farver, så man kan faktisk kun komme i godt humør, hvis man starter dagen ud med en portion som denne.

Den består af en simpel æblekompot – så hvis du har et par æbler i haven, så smid dem i en gryde med lidt vand og vaniljesukker, og så har du en skøn æblekompot, som du kan bruge på din morgenmad. Det samme gør du med rabarberkompotten, som også hurtigt og nemt kan laves.

Chiagrød med æble- og rabarber kompot 1

Jeg blander min chiagrød med skyr eller yoghurt, for at give den en mere cremet konsistens. Dette kan også undladdes.

Husk, at du skal sætte din chiagrød over aftenen forinden, da frøene skal have tid til at suge en masse væske! Ønsker du ligeledes, at din æble- og rabarberkompot er helt kold, så biks også det sammen aftenen forinden.

Prøv også: min opskrift på chiagrød med mango og jordbær <<

Chiagrød med æble- og rabarber kompot 3

Chiagrød med æble og rabarber

Vær den første til at bedømme!
Antal: 2 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Køleskabstid 8 timer
Samlet tid 8 timer 15 minutter

Det skal du bruge

Chiagrød

  • 2 dl mælk (normal mælk, mandelmælk, havremælk mm)
  • 3 spsk. chiafrø
  • ½ tsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. vanilje yoghurt (skyr, græsk yoghurt mm)

Æblekompot

  • 2 store æbler
  • 1-3 spsk. vand
  • 1 spsk. sukker (kan undlades)
  • et nip vaniljesukker

Rabarberkompot

  • 150 g rabarber
  • 1 spsk. vand
  • 1 spsk. sukker (kan undlades)
  • et nip vaniljesukker

Sådan gør du

Chiagrød

  • Bland mælk, chiafrø og vaniljesukker og kom det i en beholder med låg. Lad det stå i køleskabet natten over.
  • Næste dag rører du godt rundt i grøden og blander den med yoghurt.

Æblekompot

  • Skræl æblerne og skær dem i små tern. Kom dem i en gryde sammen med vaniljepulver. Afvent og se hvor meget vand æblerne gemmer i sig, og kom derefter 1-3 spsk. vand i (måske mere). Kog ved middel varme i ca. 15 minutter til æblerne er møre, og du kan mase dem til en kompot. Kom det i køleskabet i en tæt beholder eller nyd den med det samme lun.

Rabarberkompot

  • Kom rabarber, sukker, vand, vaniljepulver i en gryde og kog ved middel varme i ca. 15 minutter til rabarberen er mør og du kan mase den til en kompot. Kom det i køleskabet i en tæt beholder eller nyd den med det samme lun.

Anretning

  • Kom skiftevis æblegrød, müsli, chiagrød og rabarbergrød i et glas og top med friske bær og æbler.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 326
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments