Vil du følge med? 👇
Chiagrød med æble- og rabarber kompot
En lækker morgenmad
Chiagrød med æble- og rabarber kompot er en kanon lækker morgenmad eller eftermiddagsmåltid. Derudover sprudler den af farver, så man kan faktisk kun komme i godt humør, hvis man starter dagen ud med en portion som denne.
Den består af en simpel æblekompot – så hvis du har et par æbler i haven, så smid dem i en gryde med lidt vand og vaniljesukker, og så har du en skøn æblekompot, som du kan bruge på din morgenmad. Det samme gør du med rabarberkompotten, som også hurtigt og nemt kan laves.
Jeg blander min chiagrød med skyr eller yoghurt, for at give den en mere cremet konsistens. Dette kan også undladdes.
Husk, at du skal sætte din chiagrød over aftenen forinden, da frøene skal have tid til at suge en masse væske! Ønsker du ligeledes, at din æble- og rabarberkompot er helt kold, så biks også det sammen aftenen forinden.
Prøv også: min opskrift på chiagrød med mango og jordbær <<
Chiagrød med æble og rabarber
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Chiagrød
- 2 dl mælk (normal mælk, mandelmælk, havremælk mm)
- 3 spsk. chiafrø
- ½ tsk. vaniljesukker
- 2 spsk. vanilje yoghurt (skyr, græsk yoghurt mm)
Æblekompot
- 2 store æbler
- 1-3 spsk. vand
- 1 spsk. sukker (kan undlades)
- et nip vaniljesukker
Rabarberkompot
- 150 g rabarber
- 1 spsk. vand
- 1 spsk. sukker (kan undlades)
- et nip vaniljesukker
Sådan gør du
Chiagrød
- Bland mælk, chiafrø og vaniljesukker og kom det i en beholder med låg. Lad det stå i køleskabet natten over.
- Næste dag rører du godt rundt i grøden og blander den med yoghurt.
Æblekompot
- Skræl æblerne og skær dem i små tern. Kom dem i en gryde sammen med vaniljepulver. Afvent og se hvor meget vand æblerne gemmer i sig, og kom derefter 1-3 spsk. vand i (måske mere). Kog ved middel varme i ca. 15 minutter til æblerne er møre, og du kan mase dem til en kompot. Kom det i køleskabet i en tæt beholder eller nyd den med det samme lun.
Rabarberkompot
- Kom rabarber, sukker, vand, vaniljepulver i en gryde og kog ved middel varme i ca. 15 minutter til rabarberen er mør og du kan mase den til en kompot. Kom det i køleskabet i en tæt beholder eller nyd den med det samme lun.
Anretning
- Kom skiftevis æblegrød, müsli, chiagrød og rabarbergrød i et glas og top med friske bær og æbler.