Morgenmad

Chiagrød med æble- og rabarberkompot

Står du med et par æbler, der er ved at se en smule triste ud? Så smid dem i en gryde med lidt vand og vaniljesukker, og så har du en lækker æblekompot til din morgenmad! Gør det samme med en par stængler rabarber, og lav så en chiagrød på chiafrø, mælk og yoghurt! Bland det hele med en omgang müsli og friske bær, og så har du en smækker lækker farverig morgenmad! Husk, du skal sætte din chiagrød over aftenen inden, da frøene skal have tid til at suge en masse væske! Ønsker du ligeledes, din æble- og rabarberkompot er kold, så biks det sammen aftenen forinden og kom det i køleren så det er klar til næste morgen. Velbekom!

Chiagrød med æble- og rabarberkompot

Antal: 2 personer

Ingredienser

Chiagrød

  • 2 dl mælk (normal mælk, mandelmælk, havremælk mm)
  • 3 spsk. chiafrø
  • ½ tsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. vanilje yoghurt (skyr, græsk yoghurt mm)

Æblekompot

  • 2 store æbler
  • 1-3 spsk. vand
  • 1 spsk. sukker (kan undlades)
  • et nip vaniljesukker

Rabarberkompot

  • 150 g rabarber
  • 1 spsk. vand
  • 1 spsk. sukker (kan undlades)
  • et nip vaniljesukker

Sådan gør du

Chiagrød

  • Bland mælk, chiafrø og vaniljesukker og kom det i en beholder med låg. Lad det stå i køleskabet natten over.
  • Næste dag rører du godt rundt i grøden og blander den med yoghurt.

Æblekompot

  • Skræl æblerne og skær dem i små tern. Kom dem i en gryde sammen med vaniljepulver. Afvent og se hvor meget vand æblerne gemmer i sig, og kom derefter 1-3 spsk. vand i (måske mere). Kog ved middel varme i ca. 15 minutter til æblerne er møre, og du kan mase dem til en kompot. Kom det i køleskabet i en tæt beholder eller nyd den med det samme lun.

Rabarberkompot

  • Kom rabarber, sukker, vand, vaniljepulver i en gryde og kog ved middel varme i ca. 15 minutter til rabarberen er mør og du kan mase den til en kompot. Kom det i køleskabet i en tæt beholder eller nyd den med det samme lun.

Anretning

  • Kom skiftevis æblegrød, müsli, chiagrød og rabarbergrød i et glas og top med friske bær og æbler.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering