Sandwich med kylling og avocado

avocado melt sandwich
avocado melt sandwich

Nogle gange har jeg bare brug for noget hurtigt og lækkert, der samtidig mætter godt. Det er her, min sandwich med kylling og avocado kommer til sin gode ret! Den er perfekt hvis jeg har et kyllingbryst til over og det skal gå hurtigt.. Med sprødt toastbrød, cremet avocado og en let krydret kylling, får jeg en sandwich, som holder mig godt kørende i løbet af dagen. Den er også nem at tage med, så den fungerer helt perfekt som en frokost på farten eller til madpakken.

avocado melt sandwich

Sandwich med kylling og avocado

Vær den første til at bedømme!
Antal: 3 stk

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 25 minutter
Samlet tid 25 minutter

Det skal du bruge

  • 6 skiver toastbrød (gerne fuldkorn)
  • 350 g kylling (2 stykker, kogt)
  • 2 tsk. paprika
  • 2 tsk. hvidløgspulver
  • 2 tsk. chilipulver
  • 1 avocado
  • 9 skiver chili gouda (eller anden ost )
  • chipotle mayo (bruger en fra Svansø)

Sådan gør du

  • Kog kyllingen i en gryde i 20 minutter. “Pull” det med enten gafler eller en håndmixer. Sørg for at gøre det med det samme efter kyllingen er kogt – så er det meget nemmere at rive fra hinanden.
  • Fordel 6 skiver brød på en bageplade med bagepapir.
  • Smør dem alle med chipotle mayo.
  • Fyld 3 af dem dem med spinat, avocado, kylling og gouda ost og læg låg på.
  • Kom smør på ydersiden så du får en sprød skorpe.
  • Bag i ovnen ved 180° varmluft i ca. 15 minutter.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Valg af ingredienser i sandwich med kylling og avocado

  • Toastbrød: Jeg bruger gerne fuldkornstoast, fordi det giver lidt ekstra fylde og mætter bedre. Brødet bliver lækkert sprødt, når det bliver ristet (husk smør på ydersiden).
  • Kylling: Kogt kylling er nemt at rive fra hinanden (jeg bruger bare en håndmixer). Jeg krydrer kyllingen med paprika, hvidløgspulver og chilipulver.
  • Avocado: Avocado er jo bare altid lækkert, ikke?
  • Chili gouda: Jeg elsker lidt spice, og derfor bruger jeg en chili gouda, men alt slags ost kan selvfølgelig bruges!
  • Chipotle mayo: Chipotle mayoen fra Svansø er en favorit herhjemme. Den giver en let røget og krydret smag, som bare smager deejlig!
avocado melt sandwich
avocado melt sandwich

Variationer af opskriften

Du kan jo altid tilpasse din sanwich så den bliver liiiige som du kan lide den bedst!

  • Andet brød: Hvis du ikke er til toastbrød, kan du sagtens bruge et andet brød. En grovbolle, rugbrød eller måske et ciabattabrød kunne også være en ide!
  • Andre proteiner: Hvis du ikke lige har kylling, kan du prøve med kalkun eller måske en skive røget laks.
  • Ekstra grøntsager: Du kan sagtens tilføje flere grøntsager til sandwichen. Prøv med tynde skiver tomat, sprøde salatblade, eller måske lidt rødløg for ekstra smag og knas.
  • Vegetarisk version: Hvis du vil lave en vegetarisk version, kan du bytte kyllingen ud med grillet halloumi eller en anden fast ost, som du kan grille eller stege let.
  • Skiftende krydderier: Vil du ændre smagsprofilen lidt, kan du eksperimentere med andre krydderier. Prøv f.eks. at tilføje lidt spidskommen eller koriander til kyllingen, eller måske en smule honning i chipotle mayoen for en sød og krydret kontrast.

Videoopskrift sandwich med avocado og kylling

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 421
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments