Frokost & aftensmad

Kartoffelrösti med kikærter og lakserilette

Annonce Bonduelle
Mangler du inspiration til en indbydende forret, der er simpel at bikse sammen og selvfølgelig også smager drøngodt? Tænker du ja tak, så prøv denne katoffelrösti med kikærter og lakserilette. Selve röstien er lavet på kartoffel og kikærter, mens lakseriletten er lavet på creme fraiche og lime. Det hele er peppet op med en god omgang dild, som passer perfekt til fisk. Kikærterne kommer fra Bonduelle, og selvom de kommer i dåse, er de spitzenklasse. Jeg har både lavet dem i stor størrelse som her hvor jeg fik 4 stk. ud af det, og i lille størrelse hvor jeg fik 8-10 stk. Så det afhænger af, hvor meget det skal mætte!
Det var al herfra, god lørdag til jer!

Kartoffelrösti med kikærter og lakserilette

Forb. tid30 min
Samlet tid30 min
Antal: 4 stk. (store) eller 8 (små)

Ingredienser

Kartoffelrösti med kikærter og lakserilette

  • 1 bagekartoffel (300 g)
  • 130 g kikærter, drænet vægt
  • 2 små rødløg, finthakket
  • 2 æg
  • 4 spsk. hvedemel
  • 1 håndfuld dild, finthakket
  • salt og peber

Lakserilette

  • 125 g varmrøget laks (jeg brugte peberlaks)
  • 4 spsk. creme fraiche (18%)
  • ½ lime, saften herfra
  • 2 håndfulde dild, finthakket
  • salt og peber
  • radiser til pynt
  • rucola

Sådan gør du

Kartoffelrösti med kikærter og lakserilette

  • Blend kikærterne til en cremet masse.
  • Skræl kartofler og riv dem på et rivejern. Pres det værste vand fra og kom det i en skål.
  • Hak løg helt fint og kom også det i skålen sammen med kikærter, æg, hvedemel, dild, salt og peber. Rør det hele godt rundt.
  • Form dine rösti og bag dem på panden ved middelvarme i godt med olie. Lad dem blive godt gylden på den ene siden inden du vender dem. Lad dem køle af.
    Jeg havde et par metalringe til madlavning og derfor fik jeg den fine runde form. Men mindre kan også nem gøre det!

Lakserilette

  • Pil laksen og riv den i små stykker.
  • Kom laksen i en skål sammen med cremefraiche, limesaft, dild, salt og peber. Rør rundt.

Anretning

  • Anret dine rösti med rucola og en klat lakserilette ovenpå. Pynt med radiser og dild.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering