Røsti med kartoffel og kikærter

Mangler du inspiration til en indbydende forret, en skæg lille appetizer eller tapas-ide? Så foreslår jeg, at du laver kartoffelrøsti med lakserilette.

Røsti er små ‘kartoffelkager’ der skal steges på panden. Jeg har tilsat kikærter til mine røsti, for at give dem lidt mere fylde og protein. Jeg topper dem med radiser og dild.

Jeg har både lavet dem i stor størrelse som på billedet, hvor jeg 4 stk. ud af én portion. Alternativt kan du lave dem mindre og få flere – det afhænger af, hvor meget hver enkelt skal mætte!

Prøv også: min opskrift på kartoffelrøsti med stenbiderrogn <<

Kartoffelrøsti med lakserilette
Kartoffelrøsti med lakserilette

Kartoffelrösti med kikærter og lakserilette

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 stk. (store) eller 8 (små)

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 30 minutter
Samlet tid 30 minutter

Det skal du bruge

Kartoffelrösti med kikærter og lakserilette

  • 1 bagekartoffel (300 g)
  • 130 g kikærter, drænet vægt
  • 2 små rødløg, finthakket
  • 2 æg
  • 4 spsk. hvedemel
  • 1 håndfuld dild, finthakket
  • salt og peber

Lakserilette

  • 125 g varmrøget laks (jeg brugte peberlaks)
  • 4 spsk. creme fraiche (18%)
  • ½ lime, saften herfra
  • 2 håndfulde dild, finthakket
  • salt og peber
  • radiser til pynt
  • rucola

Sådan gør du

Kartoffelrösti med kikærter og lakserilette

  • Blend kikærterne til en cremet masse.
  • Skræl kartofler og riv dem på et rivejern. Pres det værste vand fra og kom det i en skål.
  • Hak løg helt fint og kom også det i skålen sammen med kikærter, æg, hvedemel, dild, salt og peber. Rør det hele godt rundt.
  • Form dine rösti og bag dem på panden ved middelvarme i godt med olie. Lad dem blive godt gylden på den ene siden inden du vender dem. Lad dem køle af.
    Jeg havde et par metalringe til madlavning og derfor fik jeg den fine runde form. Men mindre kan også nem gøre det!

Lakserilette

  • Pil laksen og riv den i små stykker.
  • Kom laksen i en skål sammen med cremefraiche, limesaft, dild, salt og peber. Rør rundt.

Anretning

  • Anret dine rösti med rucola og en klat lakserilette ovenpå. Pynt med radiser og dild.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
kartoffelrøsti med lakserilette
kartoffelrøsti med lakserilette
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 302
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments