Skøn granola

Her får du opskriften på en skøn julegranola! Ved at krydre din granola med kanel, ingefær, nelliker og kardemomme, så får du en dejlig smag frem af jul.

Du kan nyde din granola oven på yoghurt, skyr, chiagrød eller med mælk. Jeg topper den med skiver af mandarin, fordi de netop er i sæson i vinteren.

Prøv også: min opskrift på sprød granola med mandler og kokos <<

Julegranola
Julegranola 2

Julegranola

Vær den første til at bedømme!

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 55 minutter

Det skal du bruge

  • 300 g grovvalsede havregryn
  • 150 g græskarkerner
  • 100 g solsikkekerner
  • 100 g chiafrø eller hørfrø
  • 100 g kokosmel
  • 100 g hakkede mandler
  • dl lys sirup eller ahornssirup (jeg brugte den lyse billige sirup fra rema)
  • 1 ¼ dl smagsneutral olie
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • ½ tsk. stødt nelliker
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 100 g tranebær eller rosiner (skal først i efter)

Sådan gør du

  • Tænd ovne på 150 grader almindelig ovn.
  • Hak mandler groft om kom dem i en skål sammen med alle de andre ingredienser undtagen tranebær. Rør det godt sammen.
  • Bred blandingen ud på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen i 45-55 minutter. Rør rundt hver 10. minut, så din granola bliver jævn ristet.
  • Lad granolaen køle af på en rist og tilføj så tranebær. Hæld den først over i et glas/dåse når den er kølet helt af.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 326
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments