Bruschetta med fyld af bagt tomat, feta og oliven

Smid tomat, oliven, feta, løg og hvidløg i et ildfast fad. Dryp med olivenolie og drys med chili, salt og peber. Bag i ovnen, top med frisk basilikum og kom det på et sprødt stykke brød. Og til sidst, men ikke mindst, SPIS! Det var alt herfra, nyd dagen!
Bruschetta med fyld af bagt tomat, feta og oliven
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 500 g cherrytomater, skåret i kvarte
- 120 g oliven, i små stykker (jeg brugte grønne oliven med peberfrugt)
- 1-2 rødløg, finthakket
- 4 fed hvidløg, presset
- ½-1 tsk. chili, finthakket (frisk eller tørret efter smag)
- 225 g fetaost, i små klumper
- olivenolie
- salt og peber
- 1 stort flute eller anden brød
- hele hvidløg til at gratinere brødet
- frisk basilikum
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
- Kom alle ingredienser i et ildfast fad. Dryp med olivenolie og drys med salt, peber og chili. Vend det hele godt rundt.
- Bag i ovnen i 45-60 minutter eller til tomaterne er faldet sammen. Hold øje. Hak en håndfuld frisk basilikum og bland det i fadet.
- Skær brødet i skiver og rist det på en brødrister eller i ovnen. Pil et hvidløg, skær det over i halv og gratiner ved at ridse hvidløget over brødet. Det giver en dejlig smag!
- Smæk brødet og det ildfaste fad på bordet og anret jeres bruschetta. Top med frisk basilikum.