Foccacia med pesto

Her får du en nem opskrift på foccacia brød. Foccacia brød er det perfekte tilbehør til både salater, suppe, tapas og sommerens grilleaftener. Derudover kan det lækre brød også bruges til en sandwich eller panini med fyld.

Foccacia brød er en velsmagende italiensk specialitet, og er kendetegnet ved sin tykkelse og luftige og lette konsistens. Brødet bages i et fladt ildfast fad som gør, at der er masser af overflade til at forskellige toppings, som brødet kan suge smag til sig fra.

Du kan variere fyldet som du vil – her har jeg toppet med en hjemmelavet grøn pesto. Du kan også sagtens købe dig til en! Derudover, så topper jeg med cherrytomater, rødløg og flagesalt. Men andre toppings som oliven og rosmarin kunne også være super lækkert!

foccacia

Er du på udkig efter andre opskrifter på madbrød, så prøv også min opskrift på minipizzaer med chorizo og spinat.

foccacia

Foccacia med pesto

Vær den første til at bedømme!
Antal: 1 brød

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
hævetid 1 time
Samlet tid 1 time 35 minutter

Det skal du bruge

Brød

  • 25 g gær
  • 3,5 dl lunkent vand
  • 0,5 dl god olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 250 g hvedemel
  • 250 g durummel
  • 8 cherrytomater
  • ½ rødløg
  • flagesalt
  • pesto (se link øverst)
  • ekstra olivenolie

Sådan gør du

  • Rør gær ud i en skål med vand. Tilsæt olivenolie og salt.
  • Tilsæt mel lidt ad gangen i mens du rører. Har du en røremaskine, så ælt dejen i ca. 7-10 minutter ved mellem hastighed. Dejen skal være blød og klistret.
  • Lad dejen hæve på køkkenbordet i skålen med et rent klæde over i 1 time.
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og lad den hvile i 5 minutter. Træk forsigtigt i dejen, så den bliver større.
  • Beklæd et ildfast fad på ca. 35×25 cm med bagepapir og dryp med olivenolie. Fordel dejen i fadet.
  • Brug fingrene til forsigtigt at lave huller ned i dejen.
  • Skær tomater i halve og hak rødløg fint. Fordel rundt på dejen sammen med klatter af pesto. Drys med flagesalt.
  • Lad nu dejen efterhæve i ca. 30 minutter.
  • Bag i ovnen i ca.18-10 minutter ved 200 grader almindelig ovn. Hold øje med brødet undervejs, så det ikke brænder på!
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
foccacia
foccacia
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 400
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments