Fyldte kartofler med spinat og cheddarost

Fyldte kartofler med spinat og cheddarost
Fyldte kartofler med spinat og cheddarost

Ovnbagte kartofler med fyld

Fyldte kartofler med spinat og cheddarost – den perfekte tilbehør til aftensmaden.

I denne opskrift bruger jeg bagekartofler, som jeg starter med at bage møre i ovnen. Derefter udhuler jeg dem med en ske, og laver en cremet kartoffelmos. Kartoffelmosen blander jeg med stegte champignon og spinat for til sidst at komme den tilbage i den udhulede kartoffel. Jeg topper med cheddarost og bager i ovnen til de bliver gyldne.

Er du på udkig efter tilbehør til aftensmaden, så find flere opskrifter her.

Fyldte kartofler med spinat og cheddarost

Fyldte kartofler med spinat, champignon og cheddar

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 30 minutter
Ovntid 1 time 15 minutter
Samlet tid 1 time 45 minutter

Det skal du bruge

  • 4 bagekartofler
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 150 g champignogn, hakket
  • 180 g helbladet spinat
  • 2 spsk. smør
  • 100 g cheddarost
  • salt og peber
  • lidt revet muskatnød

Sådan gør du

Bagte kartofler

  • Vask kartoflerne og bag dem i ovnen ved 200 grader i 50-60 minutter til de er møre. Lad dem køle af og lav fyldet imens.
  • Sautér løg og hvidløg på en pande. Tilsæt champignon og lad også det blive svitset med.
  • Skru ned for varmen og tilsæt spinaten. Lad den falde sammen.
  • Halver nu kartoflerne og udhul dem med en ske. Udhul dem ikke helt ud til kanten, for så falder de sammen.
  • Kom kartoffelmassen i en skål og mas det med en gaffel. Rør smøret i og kom også spinatblandingen i.
  • Afslut med at komme salt, peber og lidt revet muskatnød i, inden du kommer fyldet tilbage i kartoflerne. Smag til – det er forskelligt hvor saltet man ønsker det!
  • Drys med cheddar og bag dem i ovnen ved 225 grader almindelig ovn i ca. 15 minutter. Brug evt. grillfunktionen til sidst.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Har du lavet opskriften?Tag mig på Instagram med @emmaolsen.dk så jeg kan se din kreation!
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 251
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments