Fiskeburger med rød coleslaw

Hjemmelavet fiskeburger

Hjemmelavet fiskeburger med rød coleslaw er en skøn weekendmenu og en anderledes form for burger sammenlignet med den klassiske burger. Burgeren er nem at lave – især hvis du køber dig til burgerbollerne. Jeg elsker at bruge de lækre bløde brioche boller.

Selve bøffen har jeg lært at lave på et madlavningskursus i Lissabon, hvor de kalder dem Pataniscas de Bacalhau (codfish fritters) eller på dansk, friteret torsk. Jeg har i denne omgang lavet dem med rødspætte, men torsk er også en mulighed! Det er vigtig at stege dem ved meget høj varme i en del olie, for at de får den friterede effekt!

Fiskeburger med rød coleslaw

Der kommer ca. 10-12 bøffer ud af opskriften, som du med fordel kan fryse ned og tage op en anden god gang.

Er du på udkig efter en burger uden hverken fisk eller kød, så prøv min opskrift på vegetarburger med pulled portobello <<

Fiskeburger med rød coleslaw

Fiskeburger med rødkålsslaw

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 35 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 50 minutter

Det skal du bruge

Rødkålsslaw

  • ½ rødkål
  • 1 rødløg
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 3 spsk. æblecidereddike
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 2 tsk. honning
  • salt og peber

Fiskebøf

  • 200 g rødspættefilet eller torsk
  • 150 g hvedemel
  • 2 æg
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 3 spsk. frisk persille, finthakket
  • 2 dl danskvand
  • 1 tsk. bagepulver
  • salt og peber
  • olie til stegning

Til servering

  • burgerboller
  • hjertesalat
  • frisk dild

Sådan gør du

Rødkålsslaw

  • Hak rødløg og rødkål helt fint eller kom det i en minihakker.
  • Bland mayonnaise, creme fraiche, eddike, sennep og honning og rør det sammen med rødkål og rødløg.
  • Smag til med salt og peber.

Fiskebøf

  • Bland mel, bagepulver og æg i en skål og rør det godt sammen i mens du tilsætter danskvand lidt af gangen.
  • Kog rødspætten i 10-15 minutter og pil den derefter fra hinanden i små stykker.
  • Hak persille, løg og hvidløg.
  • Bland alle ingredienser sammen og opvarm en pande til høj varme. Husk at brug godt med olie, ellers får de ikke den friturestegte effekt! 
  • Steg til de er gyldne, og vend dem så om på den anden siden og steg færdig. 

Anretning

  • Kom salat i bunden af din burger efterfulgt af rød coleslaw, din fiskebøf og dild.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Fiskeburger med rød coleslaw
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 321
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments