Pizza på 20 minutter

Har du lyst til pizza og skal det gå hurtigt, men stadig være super lækkert? Så skal skal du prøve denne opskrift på tortilla pizza med kartoffel og bearnaise! Det er en overraskende lækker variation af den klassiske pizza som du kender, som nemt kan nydes til hverdag.

Du kan selvfølgelig variere fyldet som du vil, men i denne opskrift på tortillapizza bruger jeg cremet mascarpone, som jeg smører på bunden. Derefter fordeler jeg tynde skiver af kartoffel på hele bunden efterfulgt af frisk mozzarella. Jeg drysser med flagesalt og peber, og pynter med frisk rosmarin.

Derefter bager jeg den i små 10 minutter, og så er der altså skøn pizza klar! Når pizzaen har kølet en smule ned, topper jeg den med bearnaise fra Butchery, som kan købes i mange dagligvarebutikker som Kvickly, SuperBrugsen, Løvbjerg og Meny.

Synes du, at bearnaisen er for tynd, så kan du med fordel blande den med lidt cremefraiche 18 % – så bliver den ekstra cremy og nem at have med at gøre. Jeg kan godt lide, at fylde bearnaisen over en en lille flakse (se på video), så jeg kan sprøjte den ud i cirkler på pizzaen – helt som hvis du var ved pizzamanden 😉 De kan købes billigt i Ikea eller andre køkkenbutikker!

Tortillapizza med kartoffel

Tortilla pizza med kartoffel

5 fra 2 bedømmelser
Jeg plejer at lave 1-2 pandekager pr. person.
Antal: 1 pizza

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter

Det skal du bruge

  • 1 tortilla pandekage
  • 1 spsk. mascarpone
  • 2 kartofler
  • frisk mozzarella kugle
  • frisk rosmarin (alternativt 1 tsk. stødt )
  • 2 spsk. bearnaise
  • flagesalt
  • friskkværnet peber
  • evt. frisk rucola
Indkøbsliste – SMS

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200° varmluft.
  • Placer tortilalpandekagerne på en bageplade md bagepapir. Der kan være 2 pandekager på én plade.
  • Smør mascarpone ud på pandekagen.
  • Skær kartofler i helt tynde skiver. Har du et mandolinjern, så brug det! Fordel kartofler på pandkagen.
  • Fordel mozzarella på pandekagen og drys med flagesalt og friskværnet peber.
  • Pynt med frisk rosmarin.
  • Bag i ovnen ved 200° i ca. 8-12 minutter, til de er gyldne og sprøde under bunden. Burg evt. grillfunktionen de sidste par minutter.
  • Fordel bearnaise på pizzaerne og top evt med frisk rucola. Skær pizzaerne ud med en pizzaskærer.

Emmas tips til opskriften

  • Bland din bearnise med lidt creme fraiche 18% for at få en tykkere konsistens. 
  • Andre ideer til fyld: tomatsauce, grøn pesto, rød pesto, creme fraich, serranoskinke, parmaskinke, chorizo, oliven, artiskok, squash, tomat, peberfrugt, champignon, osv osv – mulighederne er mange!
  • Det vigtigste er, at du ikke “overfylder” dine pizzaer, da det vil gøre dem bløde, så hold lidt igen, selvom jeg ved, at du har lyst!
Kunne du lide opskriften?
5 fra 2 bedømmelser

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Andre ideer til toppings til tortilla pizza

Prøv også at lave din tortillapizza med tomatsauce, grøn pesto, rød pesto eller creme fraiche. Top med serranoskinke, parmaskinke, chorizo, oliven, artiskok, squash, tomat, peberfrugt, champignon, osv osv – mulighederne er mange! Det vigtigste er, at du ikke “overfylder” dine pizzaer, da det vil gøre dem bløde.

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 329
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments