Cold Brew Dalgona

Cold brew dalgona kaffe – en trendy og lækker kaffedrik

Hvis du er en kaffeelsker ligesom mig, så har du sikkert hørt om dalgona kaffe, som er super lækker og super nem at lave. Drikken stammer fra sydkorea og er egentlig bare et glas iskold mælk serveret med et tykt lag kaffeskum på toppen. I denne opskrift har jeg dog taget den et skridt videre og serveret den lækre skum oven på en Cold Brew Kaffe. Drikken er perfekt om sommeren, hvis du har brug for at blive kølet lidt ned.

Cold Brew Dalgona
Cold Brew Dalgona

Annonce: indlægget er udgivet i samarbejde med Whiteaway.

Cold Brew Dalgona

Cold Brew Dalgona

Vær den første til at bedømme!
Antal: 1 glas

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter

Det skal du bruge

  • 1 glas cold brew kaffe
  • 2 spsk. sukker
  • 2 spsk. nescafé
  • 2 spsk. kogende vand

Sådan gør du

  • Bryg et glas cold brew kaffe på din kaffe maskine. Jeg bruger en Delonghi Eletta Explore, som kan lave cold brew direkte.
  • Fyld et glas godt op med isterninger og overhæld med din koldbryggede kaffe.
  • Pisk sukker, nescafé og kogende vand sammen til en cremet konsistens.
  • Top din kaffe med den cremede skum.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Videoopskrift Cold Brew Dalgona

Valg af ingredienser i cold brew dalgona kaffe

Cold Brew Kaffe: Cold Brew Kaffe brygges, som navnet antyder, i koldt vand hvorimod en iskaffe brygges som et varmt espressoshot, som efterfølgende afkøles ved hjælp af is. I denne opskrift bruger jeg min min Delonghi Eletta Explore til at brygge kaffen. Hermed kan du få lækker Cold Brew Kaffe med det samme.

Kaffeskum: Sukker piskes sammen sammen med instant kaffe og kogende vand, til en let, luftig og cremet konsistens. Ønsker du mere smag, så kan du prøve med brun sukker eller kokossukker. Det er vigtigt at bruge instant kaffe, da almindelig brygget kaffe ikke giver samme resultat.

Er du vild med kaffe-opskrifter, så prøv også kaffedesserten Affagato.

Tips til en perfekt cold brew dalgona kaffe

For at lave den lækreste creme, skal du bruge lige dele instant kaffe, sukker og kogende vand – for eksempel 2 spiseskefulde af hver. Pisk ingredienserne sammen, indtil du får en tyk og luftig skum. Det kan tage lidt tid, så vær tålmodig! Jeg bruger normalt en håndmikser, men du kan også bruge en piskeris eller en elektrisk mælkeskummer. Server med det samme, ellers falder din skum sammen. Hæld din cold brew kaffe i et glas med isterninger og top det med den piskede dalgona skum.

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 342
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments