Pasta med kødsovs og grøntsager

Pasta med kødsovs og grøntsager
Pasta med kødsovs og grøntsager

Nem opskrift på kødsovs

Nem opskrift på pasta med kødsovs og grøntsager, eller med andre ord: en sundere opskrift på den klassiske spaghetti bolognese. Denne ret er altid et hit herhjemme, fordi den smage vanvittig skønt, og fordi den gemmer på en masse grøntsager, og hvem kan ikke lide skjulte grøntsager? Der er både gulerod, champignon og selleri i retten, som får masser af smag fra en masse krydderier og et skvæt rødvin til at runde retten af.

For at trække en mase smag, er det en god ide, at lade retten stå og simre en time eller to, så den kan trække en masse smag. Server retten til hverdag eller som en lækker weekendret (her kan du med fordel skrue liiidt mere op for rødvinen ;)).

Pasta med kødsovs og grøntsager 3

Pasta med kødsauce

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 30 minutter
simretid 1 time 30 minutter
Samlet tid 2 timer

Det skal du bruge

  • 400 g oksekød
  • olivenolie
  • 2 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 200 g champignon
  • 4 gulerødder, i grove skiver
  • 5 stænger selleri, finthakket
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpasta
  • ½ dl balsamicoeddike
  • 1,5 dl rødvin
  • 1 dl okseboullion (brun en HEL terning)
  • et skvæt fløde
  • 1 spsk. oregano
  • 1 spsk. timian
  • friskreven muskatnød (efter smag)
  • tørret chili (efter smag)
  • salt og peber

Derudover

  • pasta
  • friskreven parmesan

Sådan gør du

  • Varm en stor gryde op med olie. Brun kødet af ved høj varme.
  • Tilsæt løg og hvidløg og lad det stege med til løgene er bløde.
  • Tilsæt champigning og lad også dem stege med et par minutter inden du kommer gulerod og selleri i. Steg i 5 minutter. Husk at røre rundt.
  • Tilføj hakkede tomater, tomatpasta, balsamicoeddike, rødvin, boullionvand og et skvæt fløde.
  • Lad rettem simre i en time til halvanden ved lav varme under låg. Vent med at smide krydderierne i, til der er 15 minutter tilbage (så brænder du ikke smagen af).
  • Krydder med oregano, timian, muskatnød, chili, salt og peber. Smag til – måske du ønsker mere smag!
  • Server sammen med pasta og top med friskrevenparmesan og friske krydderurter.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 334
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments