Græsk pita

Her får du opskriften på en vaskeægte græsk klassiker, nemlig græsk gyros med alt hvad det indebærer: pommes frites, hjemmelavet tzatziki, kebab, feta, tomat og agurk. For at spice den lækre græske pita lidt op, serverer jeg den med lynsyltede rødløg, men du kan sagtens nøjes med helt almindelige.

Græsk gyros kan serveres i fladbrød som her, men almindelige pitabrød kan også bruges. For at gøre det hurtigt og nemt, køber jeg mig til brødene og så pensler jeg dem med olie og hvidløg inden de kommer i ovnen.

TIP: er du til græsk mad, så se alle mine græske opskrifter <<

græsk gyros

Derudover, så bruger jeg helt tyndskåret kyllingekebab, som også kan købes i de fleste dagligvarebutikker. Hvis du vil, kan du også lave dit eget kød – her ville jeg bruge en form for skinkekød, fx nakkekoteletter, som du krydrer godt.

græsk gyros

Nem græsk gyros

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 30 minutter
Samlet tid 30 minutter

Det skal du bruge

Tzatziki (stor portion)

  • 2 agurker
  • 400 g græsk yoghurt (gerne 10%)
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og peber
  • evt. lidt stødt spidskommen

Fladbrød

  • 4 fladbrød (jeg køber dem i Rema 10)
  • 2 fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • flagesalt og peber

Fyld

  • lynsyltede rødløg (se link under opskriftsnoter)
  • 3 mellemstore tomater
  • ½ agurk
  • hjertesalat eller romaniesalat
  • 2-300 g feta
  • 400 g pommes frites
  • 600 g gyros kebab (kan købes i Rema 1000, Føtex osv)

Sådan gør du

Tzatziki (stor portion)

  • Skær agurker over på langs og brug en teske til at skrabe kernerne ud. På denne måde undgår du, at der kommer så meget væske i din tzatziki.
  • Riv agurkerne groft og kom dem i en si sammen med lidt flagesalt. Vend det godt rundt og lad det stå og trække i ca. 10 minutter. På denne måde får du endu mere væske ud af agurkerne.
  • Find en skål, og rør agurk, græsk yoghurt og presset hvidløg sammen. Smag til med salt, peber, olivenolie og evt. lidt stødt spidskommen.
  • Pynt med friskkværnet peber og olivenolie.

Fladbrød

  • Pres hvidløg og bland det i en skål sammen med olivenolie.
  • Pensel fladbrødene på begge sider med olien og krydder med salt og peber.
  • Lun i ovnen.

Sammensætning

  • Skær tomater i både og agurker i skiver. Skyl salaten og skær feta i tern.
  • Lynsylt dine rødløg (se link til opskrift i opskriftsnoter nedenfor).
  • Fordel tzatziki, salat, pommes frites, agurk, tomat, feta, lynsyltede rødløg og

Emmas tips til opskriften

  • Se opskriften på lynsyltede rødløg lige her
  • Find tyndskåret kyllingekebab eller döner kebab i Rema 1000. 
  • Du kan også bage dine egne fladbrød – prøv eks. Stinnas opskrift. 
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 302
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments