Frokost & aftensmad

Spinatvafler med tunmousse og rejer

Spinatvafler med tunmousse og rejer – måske et indslag på dit påskebord? En simpel og farverig ret der smager drøngodt. Tunmoussen kan med fordel laves dagen forinden, så den kan sætte sig natten over. Spinatvaflerne er lavet efter opskrift af dygtige Stinna, dem finder i her!

Spinatvafler med tunmousse og rejer

Antal: 1 portion (ca 6 personer)

Ingredienser

  • 1 dåse tun (i olie eller vand)
  • 3 stykker husblas
  • 250 ml creme fraiche 18 %
  • 1 dl fløde
  • ½ løg, finthakket
  • citronsaft
  • salt og peber

Derudover

  • spinatvafler (se link øverst)
  • rejer
  • citron
  • dild

Sådan gør du

  • Kom finthakkede løg i en gryde med vand og giv dem et kort opkog på ca. 3 minutter. Si vandet fra og lad dem køle af.
  • Sæt husblas i blød i koldt vand.
  • Dræn væden fra tunen og kom det i en skål sammen cremefraiche, løg og saften fra en halv citron.
  • Tag husblas op af vandet og smelt det i en gryde ved lav varme. Rør den i tunmoussen.
  • Pisk fløden til en let skum og vend den den i moussen.
  • Smag til med salt, peber og evt. mere citron og kom den i en form. (Jeg brugte en 1 liters aflang bageform). Sæt på køl i 5-6 timer, gerne natten over, så den kan sætte sig.

Derudover

  • Anret din tunmousse på spinatvaflerne sammen med rejer, citron og dild.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering