Frokost & aftensmad

Tacos med krydret tunsalat

Når aftensmaden eller frokosten skal være nem, så elsker jeg at lave en omgang tunsalat og smide det i en tortilla eller i et par tacos. For at få lidt smæk på smagen, så krydrer jeg min tunsalat med garam masala, spidskommen og karry – det smager drøngodt! Jeg topper dem med lynsyltede rødløg og koriander og så er de ellers klar til blive guffet. Skal det være rigtig nemt, så køber jeg bare færdiglavede pandekager, men hvis du vil kæle lidt ekstra for dem, så kan du også lave dine egne tacos med denne opskrift fra Stinna. Det var alt herfra, god dag!

Tacos med krydret tunsalat

Forb. tid20 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid35 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Krydret tunsalat

  • 2 dåser tun
  • 1 rødløg, finthakket
  • 2 spsk. creme fraiche
  • 2 spsk. mayonaise
  • 1-1,5 dl ærter og majs
  • 1 tsk. karry
  • ½ tsk. garam masala
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • lidt citronsaft
  • salt og peber
  • 1 håndfuld grofthakket koriander

Lynsyltede rødløg

  • 1 rødløg, skåret i tynde ringe
  • 2 spsk. hvidvinseddike eller æblecidereddike
  • 2 spsk. vand
  • 1 spsk. sukker
  • salt og peber

Derudover

  • tacos (se link øverst)
  • frisk salat, fx. hjertesalat
  • frisk koriander
  • citron

Sådan gør du

Krydret tunsalat

  • Dræn tunen for vand/olie og kom den i en skål. Kom alle andre ingredienser i skålen og smag til med salt, peber og citron.

Lynsyltede rødløg

  • Skær rødløg ud i tynde skiver og kom dem i en skål. Hæld hvidvinseddike, sukker og vand i skålen og rør rundt. Lad dem trække imens resten af maden bliver klar.

Anretning

  • Fordel salat, tunsalat og lynsyltede rødløg i dine tacos og top med frisk koriander og servér med frisk citron.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering