Rørt feta med tomater

Her får du opskriften på den lækreste fetacreme med grillede tomater. Jeg serverer retten sammen med frisk brød og bruger den enten som en velkomstsnack, som tilbehør til aftensmaden, som forret eller som del af tapasbordet.

Tomaterne får en vis sødme fra grillen, som passer perfekt til den saltede feta og syrligheden fra citronskal. Du kan variere mængden af citronskal som du vil. Da jeg er helt vild med citron, så tilføjer jeg altid en del. Jeg topper retten med hjemmelavede saltmandler for at give lidt sprødhed.

Er det ikke grillsæson, så kan du sagtens bage tomaterne i ovnen.

fetacreme med grillede tomater

Er du på udkig efter andre grillopskrifter, så se alle mine opskrifter på grillmad.

fetacreme med grillede tomater

Fetacreme med grillede tomater

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 20 minutter
Samlet tid 20 minutter

Det skal du bruge

 • 300 g cherrytomater
 • 200 g fetaost
 • 50 g cremefraiche 18%
 • citronskal (økologisk citron)
 • ½ tsk. grov sennep
 • salt og peber
 • saltmandler, grofthakket (se link øverst)
 • frisk basilikum
 • brød
Indkøbsliste – SMS

Sådan gør du

 • Tænd grillen og rist tomaterne herpå til de er godt branket og begynder at revne.
 • Rør feta, creme fraiche, grov sennep og citronskal sammen. Jeg bruger en minihakker, men en blender eller en elpisker kan også sagtens bruges. Jeg er vild med smagen af citron, så jeg tilføjer en del citronskal. Prøv dig frem og smag til med salt og peber.
 • Fordel din fetacreme på en tallerken eller et fad, og fordel tomaterne herpå.
 • Pynt med grofthakkede saltmandler og frisk basilikum.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
fetacreme med grillede tomater
fetacreme med grillede tomater
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 319
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments