Vil du følge med? 👇
Sprød spidskålssalat
Spidskålssalat med æble
Her får du en opskriften på en fyldig og sprød spidskålssalat med æble og avocado. En simpel og lækker salat, som går perfekt som tilbehør til diverse retter. I denne opskrift på spidskål salat har jeg lavet en simpel sennepdressing, som hurtig og nemt kan røres sammen, da du ofte har ingredienserne i køkkenskabene.
Jeg topper salaten med hjemmelavede saltmandler. Andre ideer til sprød topping er ristede pinjekerner eller græskarkerner.
Vil du lave spidskålssalaten til en måltidssalat, så kan du med fordel tilføje quinoa eller toppe den med stegt kylling.
TIP! Er du på udkig efter salater, så hop ind og se alle mine salatopskrifter!
Sprød spidskålssalat
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 1 lille spidskål
- 2 æbler
- 2 avocado (eller 1 stor)
- 50 g saltmandler
Sennepsdressing
- 3 spsk. olivenolie
- 2 spsk. hvidvinseddike (eller æbleddike)
- 2 tsk (honning)
- 1 tsk. sennep
- ½ citron (saften herfra)
- salt og peber
Sådan gør du
- Snit spidskål fint og fordel spidskålen i et fad.
- Lav din dressing ved at komme olivenolie, hvidvinseddike, honning, sennep og citronsaft i en lille skål og pisk det godt sammen med en gaffel. Smag til med salat og peber.
- Kram dressingen ind i salaten med hænderne, så det får masser af smag.
- Skær æble og avocado i tern og fordel over spidskålen.
- Afslut med at hakke saltmandlerne groft og drys dem over salaten.
Emmas tips til opskriften
- Du kan variere salaten med andre grøntsager og frugter, prøv fx at skifte æble ud med pære, eller tilføj blåbær eller revet gulerod til salaten.
- Prøv at tilføje feta til din spidskålssalat.
- Ønsker du mere fylde til salaten, tilføj da quinoa.
- Hvis du vil lave dine egne saltmandler, så se min opskrift på hjemmelavede saltmandler.
- Du kan skifte saltmandler ud med ristede pinjekerner eller græskarkerner.
Spidskål i madlavningen
Det grønne spidskål er er rigtig god og sund at grøntsag med masser af bid og sprødhed. Den indeholder en masse C-vitaminer og er lav på kalorier. Den er mild i smagen og kan bruges på mange måder i madlavningen. Spidskål egner sig rigtig godt i diverse salater, men kan også bruges i varme retter i ovnen eller som alternativ til tacoskaller eller tortilla pandekager.
Derudover, så kan du også spise spidskålen lige som den er, tilberedt på grillen med parmesan og citron. Se min hvordan her!