Frokost & aftensmad

Rodfrugtemos med stegte svampe og bacon

Min livret har alle dage været kartoffelmos – helst mors hjemmelavede;) Men i går tog jeg sagen i egen hånd og kastede mig ud i en opdateret udgave af den klassiske kartoffelmos. Det blev til denne rodfrugtemos bestående af kartofler, selleri, pastinak og persillerod. Den er toppet med en blanding af stegte svampe, gulerødder og bacon, krydret med frisk timian. Det var alt herfra, god dag!

Rodfrugtemos med stegte svampe og bacon

Antal: 6 personer

Ingredienser

Rodfrugtemos

  • 2 kg blandede rodfrugter og kartofler (jeg brugte selleri, pastinak, kartoffel, persillerod)
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 1 dl mælk
  • 75 g smør
  • 3 tsk. groft salt

Stegte svampe og bacon

  • 200 g bacon i tern
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 gulerødder
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 250 g blandede svampe eller blot champignon
  • 1 håndfuld frisk timian
  • salt og peber

Sådan gør du

Rodfrugtemos

  • Skræl og skær rodfrugterne i grove tern. Kog i usaltet vand til de er møre.
  • Hæld vandet fra og damp dem tørre med køkkenrulle.
  • Mos dem med en gaffel og brug derefter en håndmixer til at røre fløde, mælk og smør i, så du får en ensartet mos. Smag til med salt.

Stegte svampe

  • Steg bacon og læg det derefter til side.
  • Steg nu løg og hvidløg i fedtet fra baconen ved høj varme til løgene er klare. Tilsæt så champignon og gulerod og lad det stege med et par minutter.
  • Tilsæt grøntsagsbouillon og frisk timian og lad det simre i 5 minutter. Smag til med salt og peber.

Anretning

  • Server mosen toppet med svampeblandingen og pynt med frisk timian.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering