Rodfrugtmos med stegte svampe og bacon

Cremet rodfrugtmos

Min livret har alle dage været en god portion cremet kartoffelmos. Nu har jeg opgraderet den klassiske opskrift med en god portion rodfrugter, hvilket både gør den en del sundere, og så smager det altså bare drøngodt.

Jeg laver den på kartofler, selleri, pastinak og persillerod og topper den med en blanding af stegte svampe, gulerødder og bacon.

Du kan nyde mosen som et måltid som her, eller bruge den som tilbehør til kød.

Prøv også: min opskrift på en skøn efterårsgryde med kartoffelmos <<

Rodfrugtmos med stegte svampe og bacon
Rodfrugtmos med stegte svampe og bacon

Rodfrugtmos med stegte svampe og bacon

Vær den første til at bedømme!
Antal: 6 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 26 minutter
Samlet tid 30 minutter

Det skal du bruge

Rodfrugtemos

  • 2 kg blandede rodfrugter og kartofler (jeg brugte selleri, pastinak, kartoffel, persillerod)
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 1 dl mælk
  • 75 g smør
  • 3 tsk. groft salt

Stegte svampe og bacon

  • 200 g bacon i tern
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 gulerødder
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 250 g blandede svampe eller blot champignon
  • 1 håndfuld frisk timian
  • salt og peber

Sådan gør du

Rodfrugtemos

  • Skræl og skær rodfrugterne i grove tern. Kog i usaltet vand til de er møre.
  • Hæld vandet fra og damp dem tørre med køkkenrulle.
  • Mos dem med en gaffel og brug derefter en håndmixer til at røre fløde, mælk og smør i, så du får en ensartet mos. Smag til med salt.

Stegte svampe

  • Steg bacon og læg det derefter til side.
  • Steg nu løg og hvidløg i fedtet fra baconen ved høj varme til løgene er klare. Tilsæt så champignon og gulerod og lad det stege med et par minutter.
  • Tilsæt grøntsagsbouillon og frisk timian og lad det simre i 5 minutter. Smag til med salt og peber.

Anretning

  • Server mosen toppet med svampeblandingen og pynt med frisk timian.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 319
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments