Rodfrugtemos med stegte svampe og bacon

Rodfrugtemos med stegte svampe og bacon
Antal: 6 personer
Ingredienser
Rodfrugtemos
- 2 kg blandede rodfrugter og kartofler (jeg brugte selleri, pastinak, kartoffel, persillerod)
- 2 dl madlavningsfløde
- 1 dl mælk
- 75 g smør
- 3 tsk. groft salt
Stegte svampe og bacon
- 200 g bacon i tern
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 4 gulerødder
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 250 g blandede svampe eller blot champignon
- 1 håndfuld frisk timian
- salt og peber
Sådan gør du
Rodfrugtemos
- Skræl og skær rodfrugterne i grove tern. Kog i usaltet vand til de er møre.
- Hæld vandet fra og damp dem tørre med køkkenrulle.
- Mos dem med en gaffel og brug derefter en håndmixer til at røre fløde, mælk og smør i, så du får en ensartet mos. Smag til med salt.
Stegte svampe
- Steg bacon og læg det derefter til side.
- Steg nu løg og hvidløg i fedtet fra baconen ved høj varme til løgene er klare. Tilsæt så champignon og gulerod og lad det stege med et par minutter.
- Tilsæt grøntsagsbouillon og frisk timian og lad det simre i 5 minutter. Smag til med salt og peber.
Anretning
- Server mosen toppet med svampeblandingen og pynt med frisk timian.
