Sauter løg og hvidløg i en gryde i smør eller olie. Tilsæt risene og lad dem varme med i 2 minutter. Tilsæt evt. mere fedtstof.
2 skalotteløg, 2 fed hvidløg, olivenolie, 300 g risottoris
Hæld vinen i og lad den fordampe væk inden du begynder at tilsætte varm hønsebouillon. Start med at dække risene til med væsken, og tilsæt derefter resten efterhånden som det fordamper. Det tager ca. 25-30 minutter ved middel varme, risene må gerne stadig have lidt bid. Rør i det ofte!
1 dl hvidvin, 1,2 l hønsebouillon
Lav nu din gulerodspure
Gulerodspuré
Kog gulerødderne i ca. 15 minutter til de er møre.
200 g gulerødder
Brug en gaffel eller en stavblender til at blende gulerødderne til en púre sammen med smør.
1 tsk. smør
Bagte gulerødder
Kom gulerødderne på en bageplade og dryp med olivenolie. Krydder med salt, peber og frisk persille. Bag i ovnen ved 200 grader til de er sprøde.
Salt, Friskkværnet peber, ½ kg gulerødder, lidt frisk persille, olivenolie
Ristede svampe
Rist svampene på panden i smør eller olie. Krydder med salt og peber.
80 g brune svampe, smør
Sammensætning
Når din risotto ved ved at være dejlig cremet og har en god konsistens, tilsæt da friskreven parmesanost, citronsaft og din gulerodspuré. Har du persille til overs, så smid også gerne det i. Bland rundt og lad det blive varmet helt igennem. Smag til med salt og peber.
50 g parmesanost, ½ citron, 1 håndful frisk persille, Salt, Friskkværnet peber
Server din risotto med ristede champignon og top den med ristede gulerødder og drys med persille.