Thai salat med nudler og peanutdressing

Thai salat

Prøv denne opskrift på en skøn og mættende thai salat med nudler og peanutdressing! En måltidssalat som jeg laver igen og igen – både på travle hverdagsaftener, men også for gæster, som er helt vilde med den.

Den er super simpel at lave, og så tager det ikke mere end 30 minutter at bikse sammen. Den består af en del grøntsager samt den lækreste peanutdressing lavet på peanutbutter, soyasauce, citron, ingefær og hvidløg. Er du mere til en spicy dressing, så prøv kan du også prøve min opskrift på spicy thai beef salad med flanksteak <<

Thai salat med glasnudler og peanutdressing

Jeg marinerer min kylling med hvidløg, soya og honning, og det giver bare en skøn smag og masser af saft til kyllingen.

Ønsker du en vegetarisk udgave af salaten så kan du sagtens undvære kødet og i stedet

Thai salat med glasnudler og peanutdressing

Thai salat med nudler og peanutdressing

4,34 fra 3 bedømmelser
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 30 minutter
Samlet tid 30 minutter

Det skal du bruge

Salat

  • 200 g nudler (glasnudler, ægnudler eller normale)
  • 1 pose blandet salat
  • 2 gulerødder, skåret i skiver
  • 1 agurk, skåret i skiver
  • 150 g bønnespirer
  • 100 g edamamebønner
  • frisk koriander
  • 1 håndfuld peanuts, grofthakket

Kylling

  • 450 g kylling
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk. soyasauce
  • 2 spsk. honning

Peanutsauce

  • 1 fed hvidløg
  • ½ citron (saft herfra)
  • 2 spsk. peanutbutter
  • 1 spsk. soyasovs
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. friskrevet ingefær
  • ½ dl vand

Sådan gør du

Salat

  • Kog nudler efter anvisning på pakken og lad dem køle af imens du laver resten af retten.
  • Snit gulerødder og agurk og kom det i en stor skål sammen med edamamebønner, bønnespirer, salat og nudler.
  • Tilbered kødet og anret i skålen sammen med frisk koriander, peanuts og dressing.

Kylling

  • Pres hvidløg og rør det godt sammen med honning og soyasauce.
  • Steg kyllingen på panden i olie til den er gennemstegt. Halvvejs overhælder du kyllingen med din honning/soya.

Peanutsauce

  • Skræl ingefær og riv det. Pres hvidløg og bland det sammen med penautbutter, soya, vand, olie, citron og ingefær. Tilsæt mere vand, hvis du ønsker dressingen mere flydende.
Kunne du lide opskriften?
4,34 fra 3 bedømmelser

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 325
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments