Vil du følge med? 👇
Bagt buddha bowl
Buddha bowl med bagte grøntsager
Bagt buddha bowl er egentlig bare en slags måltidssalat med bagte grøntsager. Du kan bruge de grøntsager du har – her har jeg smidt champignon, selleri, tomat og squash i ovnen og overhældt dem med en simpel marinade med krydderurter og hvidløg. Andre grøntsager som gulerod, aubergine, sød kartoffel osv kunne også være super lækkert at bruge.
Derudover består en buddha bowl altid af en eller anden form for base, fx bulgur, quinoa, ris eller andet. Her har jeg brugt bulgur!
En form for dressing, hummus eller puré er også en god ide, når du laver en bowl. Jeg havde en rest orange hummus i køleskabet, men ærtepuré, hvidløgsdressing, edemamecreme eller klassisk hummus kunne også være lækkert!
Som et alternativ til kød, har jeg lavet om omgang barbecue marinerede kikærter. Det smager utrolig godt, og er altid noget jeg bruger, når jeg laver kødfri bowls eller spiser vegetarisk.
Prøv også: min opskrift på buddha bowl med søde kartofler <<
Bagt buddha bowl
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Bagte grøntsager i krydderurtemarinade
- ½ selleri, skrællet og i tern
- 200 cherry tomater
- 1 squash, i tern
- 150 g champignon, i grove skiver
- 3 håndfulde krydderurter, finthakket (eks. basilikum, persille, purløg, mynte)
- 2 fed hvidløg, presset
- 1 citron, saften herfra
- olivenolie
- salt og peber
Barbecue marinerede kikærter
- 1 dåse kikærter
- 3 spsk. barbecue sauce
- 2 spsk. olivenolie
- salt og peber
Lynsyltede rødløg
- 1 stort rødløg
- 2 spsk. hvidvinseddike
- 2 spsk. vand
- 1 spsk. sukker
- salt og peber
Derudover
- quinoa eller bulgur
- orange hummus eller ærtepure (se link øverst)
- feta i tern (bag det evt. i ovnen med grøntsagerne)
Sådan gør du
Bagte grøntsager i krydderurtemarinade
- Bland krydderurter, olie, hvidløg, citron, salt og peber i en skål.
- Fordel grøntsagerne på to bageplader med bagepapir og hæld marianden over. Bland det hele godt rundt.
- Bag i ovnen ved 200 grader varm luft i ca. 20 minutter, eller til sellerien er mør. Vend undervejs.
Barbecue marinerede kikærter
- Dræn kikærterne for vand og bland dem i en skål med barbecue, olie, salt og peber. Bag i ovnen i 10-15 minutter eller til de er sprøde. Det kan være smart at sætte ovnen på grill til sidst, så bliver de dejlig sprøde.
Lynsyltede rødløg
- Skær rødløg ud i tynde skiver og kom dem i en skål. Hæld hvidvinseddike, sukker og vand i skålen og rør rundt. Lad dem trække imens resten af maden bliver klar.
Anretning
- Kog quinoa efter anvisning på pakken og anret dine grøntsager i skåle sammen med kikærter, rødløg, feta og hummus.