Buddha bowl med bagte grøntsager

Bagt buddha bowl er egentlig bare en slags måltidssalat med bagte grøntsager. Du kan bruge de grøntsager du har – her har jeg smidt champignon, selleri, tomat og squash i ovnen og overhældt dem med en simpel marinade med krydderurter og hvidløg. Andre grøntsager som gulerod, aubergine, sød kartoffel osv kunne også være super lækkert at bruge.

Derudover består en buddha bowl altid af en eller anden form for base, fx bulgur, quinoa, ris eller andet. Her har jeg brugt bulgur!

bagt buddha bowl

En form for dressing, hummus eller puré er også en god ide, når du laver en bowl. Jeg havde en rest orange hummus i køleskabet, men ærtepuré, hvidløgsdressing, edemamecreme eller klassisk hummus kunne også være lækkert!

Som et alternativ til kød, har jeg lavet om omgang barbecue marinerede kikærter. Det smager utrolig godt, og er altid noget jeg bruger, når jeg laver kødfri bowls eller spiser vegetarisk.

Prøv også: min opskrift på buddha bowl med søde kartofler <<

Bagt buddha bowl

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter

Det skal du bruge

Bagte grøntsager i krydderurtemarinade

  • ½ selleri, skrællet og i tern
  • 200 cherry tomater
  • 1 squash, i tern
  • 150 g champignon, i grove skiver
  • 3 håndfulde krydderurter, finthakket (eks. basilikum, persille, purløg, mynte)
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 citron, saften herfra
  • olivenolie
  • salt og peber

Barbecue marinerede kikærter

  • 1 dåse kikærter
  • 3 spsk. barbecue sauce
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og peber

Lynsyltede rødløg

  • 1 stort rødløg
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 2 spsk. vand
  • 1 spsk. sukker
  • salt og peber

Derudover

  • quinoa eller bulgur
  • orange hummus eller ærtepure (se link øverst)
  • feta i tern (bag det evt. i ovnen med grøntsagerne)

Sådan gør du

Bagte grøntsager i krydderurtemarinade

  • Bland krydderurter, olie, hvidløg, citron, salt og peber i en skål.
  • Fordel grøntsagerne på to bageplader med bagepapir og hæld marianden over. Bland det hele godt rundt.
  • Bag i ovnen ved 200 grader varm luft i ca. 20 minutter, eller til sellerien er mør. Vend undervejs.

Barbecue marinerede kikærter

  • Dræn kikærterne for vand og bland dem i en skål med barbecue, olie, salt og peber. Bag i ovnen i 10-15 minutter eller til de er sprøde. Det kan være smart at sætte ovnen på grill til sidst, så bliver de dejlig sprøde.

Lynsyltede rødløg

  • Skær rødløg ud i tynde skiver og kom dem i en skål. Hæld hvidvinseddike, sukker og vand i skålen og rør rundt. Lad dem trække imens resten af maden bliver klar.

Anretning

  • Kog quinoa efter anvisning på pakken og anret dine grøntsager i skåle sammen med kikærter, rødløg, feta og hummus.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 400
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments