Orange hummus
Orange hummus
Antal: 1 portion
Ingredienser
- 2 gulerødder, skrællet og i tern
- 130 g sød kartoffel, skrællet og i tern
- 5 fed hvidløg, pillet og hele
- ½ økologisk citron, skåret i skiver
- 50 g mandler
- ½ frisk chili (el 1 tsk. chilipulver/flager)
- ½ dl olivenolie
- ½ dåse kikærter (120 g drænet vægt)
- ½ dl koldt vand
- 1 tsk. sambal oelek (kan undlades)
- salt og peber
Sådan gør du
- Skræl kartoffel og gulerod og skær dem i tern. Kom dem i et ildfast fad.
- Skær citronen i skiver og pres saften i fadet. Læg også skiverne i fadet.
- Hak chili fint og kom det i fadet sammen med hele pillede hvidløg og mandler.
- Hæld olivenolie i fadet og få det hele blandet godt rundt. Krydder med salt og peber.
- Bag i ovnen i 40 minutter ved 200 grader varmluft.
- Pil citronskiverne fra og kom det hele i en foodprocesser eller minihakker sammen med kikærter, sambal oelek og vand. Blend til du får en cremet masse, og tilsæt evt. en smule mere olie og/eller vand undervejs til du får den rette konsistens.
- Ønsker du din hummus stærkere og med mere smag, tilsæt da et friskpresset hvidløg (det afhænger af hvor stærke dine hvidløg er). Smag til med salt og peber.

2 Comments
Karen Slot Pedersen
Ser voldsomt lækkert ud?
Synes jeg ser mandler på billedet, men ikke i opskriften?
emmaolsen5
Tak for påmindelsen!! Det retter jeg med det samme!!
Hav en skøn dag:)