Frokost & aftensmad

Orange hummus

Orange hummus af ovnbagte søde kartofler, gulerødder, mandler, citron og hvidløg. En perfekt dip til grøntsagsstave eller som smørelse i en sandwich eller på lune fladbrød. Bag det hele i ovnen, vend det i olivenolie og blend det derefter med kikærter. Det var alt herfra, velbekom!

Orange hummus

Forb. tid10 min
Tilb. tid40 min
Samlet tid50 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 gulerødder, skrællet og i skiver
  • 130 g sød kartoffel, skrællet og i tern
  • 3 fed hvidløg, hele
  • 2 fed hvidløg, presset
  • ½ økologisk citron, i skiver
  • 50 g mandler
  • ½ frisk chili (el 1 tsk. chilipulver/flager)
  • olivenolie
  • 1 tsk. sambal oelek (kan undlades)
  • salt og peber
  • ½ dåse kikærter (120 g drænet vægt)
  • ½ dl koldt vand

Sådan gør du

  • Skær gulerod og kartoffel i grove stykker og kom dem i et ildfast fad. Skær også citronen i skiver og pres saften ned i fadet. Læg også skiverne i.
  • Hak chili fint og kom det i fadet sammen med hele pillede hvidløg og mandler. Kom også de pressede hvidløg i.
  • Hæld olie i fadet og få det hele blandet godt rundt. Drys med salt og peber.
  • Bag i ovnen i 40 minutter ved 200 grader varm luft.
  • Pil citronskiverne fra og kom det hele i en foodprocesser eller minihakker sammen med kikærter, sambal oelek, vand og et skvis olie.
  • Blend til du får en cremet masse, og tilsæt olie og/eller vand undervejs til du får den rette konsistens. Ønsker du den stærkere og med mere smag, tilsæt da et friskpresset hvidløg mere. Smag til med salt og peber.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering