Frokost & aftensmad

Orange hummus

Orange hummus

Forb. tid15 min
Tilb. tid40 min
Samlet tid55 min
Antal: 1 portion

Ingredienser

  • 2 gulerødder, skrællet og i tern
  • 130 g sød kartoffel, skrællet og i tern
  • 5 fed hvidløg, pillet og hele
  • ½ økologisk citron, skåret i skiver
  • 50 g mandler
  • ½ frisk chili (el 1 tsk. chilipulver/flager)
  • ½ dl olivenolie
  • ½ dåse kikærter (120 g drænet vægt)
  • ½ dl koldt vand
  • 1 tsk. sambal oelek (kan undlades)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skræl kartoffel og gulerod og skær dem i tern. Kom dem i et ildfast fad.
  • Skær citronen i skiver og pres saften i fadet. Læg også skiverne i fadet.
  • Hak chili fint og kom det i fadet sammen med hele pillede hvidløg og mandler.
  • Hæld olivenolie i fadet og få det hele blandet godt rundt. Krydder med salt og peber.
  • Bag i ovnen i 40 minutter ved 200 grader varmluft.
  • Pil citronskiverne fra og kom det hele i en foodprocesser eller minihakker sammen med kikærter, sambal oelek og vand. Blend til du får en cremet masse, og tilsæt evt. en smule mere olie og/eller vand undervejs til du får den rette konsistens.
  • Ønsker du din hummus stærkere og med mere smag, tilsæt da et friskpresset hvidløg (det afhænger af hvor stærke dine hvidløg er). Smag til med salt og peber.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering