Frokost & aftensmad

Orange hummus

Orange hummus af ovnbagte søde kartofler, gulerødder, mandler, citron og hvidløg. En perfekt dip til grøntsagsstave eller som smørelse i en sandwich eller på lune fladbrød. Bag det hele i ovnen, vend det i olivenolie og blend det derefter med kikærter. Det var alt herfra, velbekom!

Orange hummus

Forb. tid10 min
Tilb. tid40 min
Samlet tid50 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 gulerødder
  • 250 g sød kartoffel
  • 4 fed hvidløg
  • 1 citron
  • 80 g mandler
  • ½ frisk chili (el 1 tsk. chilipulver/flager)
  • olivenolie
  • 1 tsk. sambal oelek (kan undlades)
  • salt og peber
  • 1 dåse kikærter (240 g drænet vægt)

Sådan gør du

  • Skær gulerod og kartoffel i grove stykker og kom dem i et ildfast fad. Skær også citronen i skiver og pres saften ned i fadet. Læg også skiverne i.
  • Hak chili fint og kom det i fadet sammen med hele pillede hvidløg og mandler.
  • Hæld godt med olie i fadet og få det hele blandet godt rundt. Drys med salt og peber.
  • Bag i ovnen i 40 minutter ved 200 grader varm luft.
  • Pil citronskiverne fra og kom det hele i en foodprocesser eller minihakker sammen med kikærter.
  • Blend til du får en cremet masse, og tilsæt olie undervejs til du får den rette konsistens. Ønsker du den stærkere og med mere smag, tilsæt da et friskpresset hvidløg og en tsk. sambal oelek. Smag til med salt og peber.

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *