crispy blomkål
crispy blomkål

ANNONCE: INDLÆGGET ER UDGIVET I SAMARBEJDE MED BUTCHERY

Crispy blomkål med hjemmelavet chilimayo!! Mååååms man, det smager bare godt!⁠
Blomkålen er simpel at lave – du skal blot panere de små blomkålsbuketter i en “dej” af mel, vand, soya, hvidløg, honning og paprika. Derefter skal de vendes i pankorasp, og så skal de friteres i olie. ⁠Jeg dypper de sprøde hapsere i favorit sauce fra Butchery, som kan købes i mange dagligvarebutikker som Kvickly, SuperBrugsen, Løvbjerg og Meny. Alt du skal gøre er at blande posens indhold med lidt mælk, koge det op og så har du den lækreste favoritsauce på 2 minutter!

Tip! Se hvor nemt det er min videoopskrift længere nede!

crispy blomkål

Crispy blomkål

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter

Det skal du bruge

Crispy blomkål

  • 1 lille blomkål
  • 5 store spsk. hvedemel (med top)
  • 1 dl vand
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. soyasauce
  • 2 spsk. flydende honning
  • 2 tsk. mild paprika
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet olie
  • 3-4 dl pankorasp
  • smagsneutral olie (mængde afhænger af gryde størrelse)

Butchery favoritsauce

  • 1 pose favoritsauce
  • dl mælk (eller fløde)

Sådan gør du

Crispy blomkål

  • Skær blomkålen i små buketter.
  • Find en skål og pisk mel, vand, presset hvidløg, soyasauce, honning, paprika og salt og peber godt sammen.
  • Hæld pankorasp op i en anden skål.
  • Start med at vende dine blomkål i den klistrede melblanding. Rul den derefter godt i skålen med pankorasp. Fortsæt til alle er panerede.
  • Varm en gryde op med olie. Der skal være nok olie, så dine blomkål bliver helt dækket af olie, når de kommer i gryden. Temperaturen skal være omkring 160-170 grader. Steg blomkålen lidt ad gangen, til de er sprøde og lækre. Det tager 3-5 minutter. Læg dem på en tallerken med køkkenrulle så det resterende olie suges væk.
    Har du ikke et køkkentermometer, tag da et lille blomkål og test om olien er varm nok. Det skal syde og boble, og blomkålen skal gerne blive friteret på 3-5 minutter. Bliver de sorte med det samme, er olien for varm.

Butchery favoritsauce

  • Kom indholdet af posen i en gryde sammen med fløde eller mælk. Pisk sammen og kog op til en cremet sauce.
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
crispy blomkål
crispy blomkål

Videoopskrift

Som du kan se i videoen herunder, er fremgangsmåden super simpel. Start med at plukke dine blomkål i buketter. Pisk derefter mel, vand, hvidløg, soyasauce, honning, paprika og salt og peber godt sammen. Kom pankorasp i en anden skål og start derefter med at vende dine blomkål i den klistrede melblanding efterfulgt af pankorasp. Nu skal blomkålen friteres i varm olie, så du får de sprødeste “nuggets”! Derefter koger du din favoritsauce op med lidt mælk og så er du klar til at spise den sprødeste og lækreste snack!

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 400
5 from 1 vote
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments