Blomkålssnuggets

Crispy blomkål med hjemmelavet chilimayo!! Mååååms man, det smager bare godt!⁠
Blomkålen er simpel at lave – du skal blot panere de små blomkålsbuketter i en “dej” af mel, vand, soya, hvidløg, honning og paprika. Derefter skal de vendes i pankorasp, og så skal de friteres i olie. ⁠Har du ikke tiden til at gå i gang med din egen mayo (selvom det max. tager 5 min. at bikse sammen), så kan du også købe dig til en. ⁠

Crispy blomkål 5

Crispy blomkål

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter

Det skal du bruge

Crispy blomkål

  • 1 lille blomkål
  • 5 store spsk. hvedemel (med top)
  • 1 dl vand
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 2 spsk. soyasauce
  • 2 spsk. flydende honning
  • 2 tsk. mild paprika
  • salt og peber
  • 3-4 dl pankorasp
  • smagsneutral olie (mænde afhænger af gryde størrelse)

Chilimayo

  • 1 æg (stuetemperatur)
  • 2 dl olie (smagsneutral)
  • 3 tsk. æblecidereddike
  • ½ tsk. dijon sennep
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1-2 tsk. chilisauce (fx. sriracha)
  • 1 tsk. sambal oelek
  • salt og peber

Sådan gør du

Crispy blomkål

  • Skær blomkålen i små buketter.
  • Find en skål og pisk mel, vand, hvidløg, soyasauce, honning, paprika og salt og peber godt sammen. Konsistensen skal være som en tyk pandekagedej.
  • Hæld pankorasp op i en anden skål.
  • Start med at vende dine blomkål i den klistrede melblanding. Rul den derefter godt i skålen med pankorasp. Fortsæt til alle er panerede.
  • Varm en gryde op med olie. Der skal være nok olie, så dine blomkål bliver helt dækket af olie, når de kommer i gryden. Temperaturen skal være omkring 175-185 grader. Steg blomkålen lidt ad gangen, til de er sprøde og lækre. Læg dem på en tallerken med køkkenrulle så det resterende olie suges væk.
    Har du ikke et køkkentermometer, tag da et lille blomkål og test om olien er varm nok. Det skal syde og boble, og blomkålen skal gerne blive friteret på 3-5 minutter. Bliver de sorte med det samme, er olien for varm.

Chilimayo

  • Start med at tage dit æg ud af køleskabet i god tid. Det skal have stuetemperatur, ellers vil din mayo skille.
  • Kom alle ingredienser i en blenderskål (bare en smal høj skål) og brug en stavblender til at blende din chilimayo sammen. Sæt blenderen i bunden af glasset og tænd.
  • Kør blenderen lidt op og ned, og du vil lynhurtig få en cremet konsistens. Gør dette indtil du synes, at du har den rette konsistens og din mayo er tyknet tilstrækkeligt. Smag til med salt og peber.
  • Smag til med salt og peber og drys med tørrede chiliflager inden servering.
  • Nyd dine blomkål med din mayo. Pynt evt. med frisk persille eller andre krydderurter.
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 334
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments