Vil du følge med? 👇
Sandwich med kartoffelbrød
Den nemmeste sandwich
Sandwich med kartoffelbrød kombinerer det bedste fra to verdener: en sprød skorpe og en blød midte fra kartoflerne. De er sygt nemt at lave dette sandwichbrød – alt du skal bruge er tynde skiver af kartofler og lidt revet mozzarella. Derefter skal den i ovnen i 10 miutter, og så har du en sprød bund, som du kan fylde med lige det fyld du bedst kan lide! Her bruger jeg rød pesto, avocado, rucola, tomat og mozzarella. Det er en nem, hurtig frokostløsning, perfekt til en travl hverdag. Se opskriften herunder.
Sandwich med kartoffelbrød
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 1 stor kartoffel
- 2 håndfulde revet mozzarella
- olienolie
- rød pesto
- 1 tomat
- ½ avocado
- 1 håndfuld rucola
- 2 skiver mozzarellaost
Sådan gør du
- Skær kartoflen i helt tynde skiver (brug evt. et mandolinjern).
- Beklæd en bageplade med babepapir. Sprøjt eller pensel bagepapiret med olie.
- Placer kartoflerne i en firkant, så de dækker hinanden og du danner en samlet flade (se billede nedenfor). Dup kartoflerne tørre med køkkenrulle.
- Drys mozzarella over og bag i ca. 10-15 minutter ved 180° varmluft eller til osten er sprød.
- Lad din kartoffelbund køle af på en rist inden du fylder de med fyld.
- Placer pesto, rucola, tomat, avocado og mozzarella i den ene ende af din kartoffelbund og fold sammen. Skær over på midten og nyd!
Videoopskrift
Se hvor nemt det er, i denne videoopskrift! Start med at skære dine kartofler helt tynde på et mandolinjern eller med en skarp kniv. Beklæd en bageplade med bagepapir, og sprøjt eller pensel den derefter med olie, så du nemmere kan få kartoffelbrødet af senere. Placer kartoflerne i rækker, så de netop går ind over hinanden og danner en samlet overflade. Drys med revet mozzarella (eller en anden revet ost) og bag derefter i ovnen i ca. 10 minutter. Fyld brødet med de ynglingsfyld og nyd så din sandwich!
Tip! Prøv også min opskrift på gulerodstacos, hvor bunden er lavet på revede gulerødder og mozzarella.