Frokost & aftensmad

Thaisuppe med kokosmælk, kylling og grønt

Her får i opskriften på en krydret og smagfuld thaisuppe fyldt med gode sager! Der gemmer sig en masse grøntsager deri, blandt andet broccoli, peberfrugt, babymajs, champignon og bambusskud. For at give smæk på smagen, består den af frisk ingefær, hvidløg, chili, fiskesauce, soyasauce, limesaft og rød karrypasta. Som ekstra fylde smed jeg en pakke ægnudler i, men det kan sagtens undlades! Det var alt herfra, god dag til jer!

Thaisuppe med kokosmælk, kylling og grønt

Forb. tid20 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid40 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 300 g kylling, i mundrette stykker
  • 2 spsk. karry
  • 1 tsk chili (pulver, tørret eller frisk)
  • 2 tsk. rød karry pasta (på glas)
  • 2 spsk. friskreven ingefær
  • kokosolie til stegning (eller normal smagsneutral olie)
  • 150 g champignon, grofthakket
  • 1 dåse bambusskud
  • 1 dåse babymajs, grofthakket
  • 1 liter grøntsagsboullion
  • 2 dåser kokosmælk
  • 2-3 spsk. fiskesauce
  • 2-3 spsk. soyasauce
  • 2 røde peberfrugter, i mundrette stykker
  • 1 broccoli, i små buketter
  • 1 lime, saften herfra
  • salt og peber
  • 200 g glasnudler, ægnudler eller normale nudler (kan undlades)
  • evt frisk koriander, lime og sorte sesamfrø til servering

Sådan gør du

  • Svits løg og hvidløg i en stor gryde i kokosolie eller normal olie. Tilsæt karry, chili, rød karrypasta og friskreven ingefær og lad det svitse med et minut. Tilsæt nu kylling i mundrette stykker og lad det blive brunet af. Læg det til side på en tallerken.
  • Kom lidt mere olie på panden, og svits nu champignon, bambusskud og babymajs ved høj varme i et par minutter.
  • Tilsæt én liter grøntsagsboullion sammen med kokosmælk, fiskesauce, soya sauce og saften fra en lime. OBS: undlader du at komme nudler i, brug da kun 600 ml grøntsagsboullion.
  • Skru ned for varmen og kom kyllingen tilbage i gryden. Lad det simre i 10-15 minutter og tilsæt derefter peberfrugt, broccoli og nudler. Lad det simre med til nudler og broccoli er klar.
  • Smag til med fiskesauce, soyasauce, salt og peber og server med frisk koriander.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering