Tænk på en kølig efterårsdag, hvor alt du ønsker dig er noget at varme dig på! Det er her, en cremet hokkaidosuppe træder ind som en ægte hverdagshelt! Den er cremet, den er fyldt med smag, og bedst af alt, den er super nem at lave. Du får sødmen fra hokkaidogræskar, fylde fra kartoffel og gulerod, smag fra ingefær, chili, spidskommen, timian og citron og en dejlig cremethed fra kokosmælk. Så, hvis du er på udkig efter noget lækkert, varmt, og hjemmelavet, så læs videre og se hvordan du laver den bedste hokkaido suppe nogensinde.

hokkaidosuppe
hokkaidosuppe

TIP! Se mine ideer til andre opskrifter med hokkaido græskar lige her! Eller se mine 15 bedste opskrifter på suppe.

hokkaidosuppe

Hokkaidosuppe

4,67 fra 3 bedømmelser
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter

Det skal du bruge

Suppen

  • 2 løg
  • 2 hvidløg
  • ½ hokkaidogræskar (afhænger af størrelsen, ca. 6-700 g)
  • 4 gulerødder
  • 5 kartofler
  • ½ tsk. tørret chilli
  • ½ tsk. cayennepeber
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 cm frisk ingefær (eller 1 tsk. tørret)
  • 1 spsk. frisk timian (eller 1 tsk tørret)
  • ½ citron (saften herfra)
  • olivenolie
  • salt og peber
  • 6-700 ml grøntsagsbouillon
  • 1 dåse kokosmælk (400 ml)

Brødcrutoner

  • 3 skiver franskbrød (eller rugbrød)
  • olivenolie
  • flagesalt

Ristede kikærter

  • 1 dåse kikærter
  • olivenolie
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • salt og peber

Derudover

  • creme fraiche
  • krydderurter til pynt
  • ristede græskarkerner

Sådan gør du

Suppen

  • Skær løg i små tern og pres hvidløget. Sautér løg og hvidløg i en stor gryde i lidt olivenolie. Tilsæt krydderier og lad dem blive brunet af kort.
  • Skrub og vask græskaret godt og skær det i tern. Skær også kartoffel og gulerod i tern og kom det hele i gryden. Lad det svitse med i ca. 5 minutter. Tilsæt evt. mere fedtstof, så det ikke brænder på.
  • Overhæld grøntsagerne med 600 ml. boullionvand og gem de sidste 100 ml – hellere at suppen er for tyk end for tynd, så kan du tilføje mere væske senere. Lad grøntsagerne småkoge under låg i ca. 15 minutter eller til grøntsagerne er møre.
  • Kom grydens indhold i en blender sammen med 1 dåse kokosmælk og frisk timian. Blend til du har en cremet og luftig konsistens og tilsæt evt. mere boullionvand, hvis du ønsker det.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber.

Brødcrutoner

  • Skær brødet ud i tern og kom dem på en varm pande med lidt olivenolie. Drys med flagesalt og lad dem blive sprøde.

Ristede kikærter

  • Skyl kikærterne og gnub dem tørre med køkkenrulle eller i et rent viskestykke.
  • Kom dem på en bageplade med bagepapir og dryp med olivenolie. Krydder med salt, peber og spidskommen.
  • Bag i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 25 minutter, eller til de er sprøde.

Anretning

  • Anret græskarsuppen i skåle og top med creme fraiche, kikærter, brødcrutoner og græskarkerner.
Kunne du lide opskriften?
4,67 fra 3 bedømmelser

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
hokkaidosuppe
hokkaidosuppe

Ingredienser i opskriften

Løg og hvidløg: Løg og hvidløg er altid med til at starte festen i gryden og lægger grundlaget for en god suppe med masser af dybde.

Hokkaidogræskar: Grundlaget for suppen er selvfølgelig det kære hokkaidogræskar som er sødt, lidt nøddeagtigt, og perfekt cremet, når det koges op. Du kan også prøve at udskifte hokkaido med butternut squash!

Gulerødder & Kartofler: De er med til at at give endnu mere fylde og mæthed til suppen. Den ene kan godt udelades, hvis du ikke lige har den i køleskabet.

Krydderier (chili, ingefær, timian, spidskommen): Jeg er vild med en godt krydret suppe, og derfor får den ikke for lidt, når den kommer til krydderierne. Du kan altid variere lidt i mængderne, hvis der er noget du vil have mere/mindre af.

Grøntsagsboullion: Bouillonen tilføjer smag til suppen. I denne opskrift bruger jeg grøntsagsboullion, men okse- eller hønseboullion er også en mulighed.

Kokosmælk: Gør bare suppen utrolig lækker og cremet. Alternativt kan du bruge madlavningsfløde.

Sådan laver du hokkaido suppe

Det er nemt og hyggeligt at forberede og tilberede en hokkaido suppe. Se hvordan herunder

  1. Forbered grøntsagerne: Start med at hakke løg, hvidløg, gulerødder, og kartofler, og skær hokkaido græskaret i tern. Husk, at størrelsen på græskarternene kan påvirke kogningstiden, så hold dem nogenlunde ensartede!
  2. Svits løg og hvidløg: Varm en god mængde olivenolie i en stor gryde, og svits løg og hvidløg, til de er bløde og duftende.
  3. Tilsæt græskar, gulerødder og kartofler: Efter at løg og hvidløg er blevet svitset, tilføjer du græskar, gulerødder, og kartofler til gryden og lader dem få en smule farve.
  4. Så skal der krydres: Krydder godt, så det dufter dejligt i hele køkkenet.
  5. Tilføj væske: Hæld grøntsagsbouillonen over grøntsagerne, så de er dækkede, og lad det hele simre, indtil grøntsagerne er møre. Vent med at hælde det hele i og hæld lidt ad gangen.
  6. Blend og cremet finish: Når alt er mørt, blender du suppen til en glat konsistens. Tilføj kokosmælk for den ultimative cremede oplevelse, og juster smagen med salt, peber, og en smule citronsaft.
  7. Tilbehør: Gør dit tilbehør klar – rist brød til crutoner, rist kikærterne med lidt olie og spidskommen, og hav creme fraiche, friske krydderurter, og ristede græskarkerner klar til at smide ovenpå den færdige suppe.
hokkaidosuppe

Tilbehør og toppings til hokkaido suppe

Hokkaido suppe smager skønt i sig selv, men vil du gøre den endnu mere lækker, og lade suppen gå fra en almindelig hverdagsret til en weekendret, så top den med diverse toppings!

Brødcroutoner: Intet slår sprøde, gyldne crutoner lavet af franskbrød eller rugbrød, som alligevel skulle være smidt ud. Skær brødet i tern og pensel det let med olivenolie. Drys med flagesalt og steg på panden til de er sprøde og lækre. Du kan også bruge smør i stedet for olie.

Ristede kikærter: For en proteinrig topping, prøv ovnristede kikærter krydret med spidskommen, salt, og peber. De tilføjer ikke kun crunch, men også en lækker nøddeagtig smag.

Creme fraiche: En klat creme fraiche på toppen af din suppe tilføjer lidt koldt og cremet, som bare er piv-lækkert! Græsk yoghurt kan også bruges.

Friske krydderurter: Frisk timian, persille eller basilikum gør bare den færdige anretning go servering helt perfekt.

Ristede græskarkerner: Smid græskarkernerne på en tør pande med lidt salt, og lad dem få varme lige til de netop popper. Det giver knas og crunch til suppen!

Æbletern: Super lækker toppoing som giver en syrlighed til suppen!

Spørgsmål til opskriften

Kan hokkaido suppen laves på forhånd?

Ja, hokkaido suppen er faktisk perfekt til at lave på forhånd. Den holder sig godt i køleskabet i op til 2-3 dage, og smagen bliver ofte endnu bedre dagen efter. Den kan også fryses i op til 1-2 måneder.

Er hokkaido suppen sund?

Hokkaido suppen er rig på næringsstoffer fra græskar, kartofler, gulerødder og krydderier. Den er høj i vitamin A og C, fiber, og kan gøres mere kaloriefattig hvis du justerer mængden af kokosmælk og toppings.

Hvordan kan jeg gøre hokkaido suppen mere mættende

For at gøre suppen mere mættende kan du tilføje protein fra kylling, kalkun eller bønner. Suppen kan også serveres med et groft stykke brød eller bulgur eller quinoa i bunden.

Kan jeg bruge en anden type græskar

Selvom hokkaido græskar er ideelt for sin smag og tekstur, kan du selvfølgelig bruge andre typer græskar som butternut squash eller endda søde kartofler som en erstatning.

Andre opskrifter med hokkaido græskar…

Græskar-burrata med parmesan
Græskar-burrata med parmesan og sprøde kikærter. En simpel anretning med cremet burrata-ost og ristede kikærter på en bund af bagt hokkaido græskar med parmesan og timian.
Gå til opskrift
Græskarrisotto
Nem og cremet opskrift på græskarrisotto med svampe med den fineste orange farve.
Gå til opskrift
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 400
4,67 from 3 votes (3 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments