Nem rabarbertrifli med flødeskum

Hurtig rabarbertrifli

Her får du opskriften på en nem rabarbertrifli med flødeskum og makroner. En skøn forårs- og sommerdessert som hurtigt kan laves. Du skal blot huske, at din kompot lige skal køle af i køleskabet inden servering.

Jeg tilføjer jordbær til min rabarberkompot, for at skabe lidt sødme til den ellers lidt sure rabarber. Opskriften giver en stor portion kompot, som du også kan bruge ovenpå din skyr eller yoghurt.

Du kan sagtens forberede desserten i glas nogle timer inden servering.

nem rabarbertrifli
nem rabarbertrifli

Nem rabarbertrifli med flødeskum

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 20 minutter
Køleskabstid rabarberkompot 1 time
Samlet tid 1 time 20 minutter

Det skal du bruge

Rabarber-jordbær kompot (stor portion)

  • 400 g friske rabarber, skåret i 2 cm tykke stykker
  • 400 g jordbær (friske eller fra frost)
  • 50 g sukker (kan varieres efter smag)
  • ½ vaniljestang
  • evt. 1 spsk. marizena til jævning

Trifli

  • ca. 14-16 makroner, knust
  • 2,5 dl piskefløde

Sådan gør du

Rabarber-jordbær kompot (stor portion)

  • Kom rabarber og jordbær i en tykbundet gryde.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland dem med lidt sukker så du får al smag frem fra vaniljestangen, og kom også det i gryden. Rør det hele godt sammen. Start med at tilsætte lidt sukker og smag så til hen af vejen!
  • Tænd for varmen og varm langsomt din kompot op til kogepunktet. Lad det simre i ca. 10-12 minutter og tag så af varmen og stil på køl. Brug evt. et piskeris til at røre store stykker rabarber ud.
    Bruger du jordbær fra frost, kan væden godt give en lidt tyndere konsistens. Er dette tilfældet, kan du med fordel jævne din kompot med marizena mel rystet sammen med lidt kold vand.

Trifli

  • Pisk fløde til skum og kom i bunden af 4 glas efterfulgt af rabarberkompot og knuste makroner. Lav endnu et lag og afslut med flødeskum. Pynt evt. med citronmelisse.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 321
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments