Vil du følge med? 👇
Nem rabarbertrifli med flødeskum
Hurtig rabarbertrifli
Her får du opskriften på en nem rabarbertrifli med flødeskum og makroner. En skøn forårs- og sommerdessert som hurtigt kan laves. Du skal blot huske, at din kompot lige skal køle af i køleskabet inden servering.
Jeg tilføjer jordbær til min rabarberkompot, for at skabe lidt sødme til den ellers lidt sure rabarber. Opskriften giver en stor portion kompot, som du også kan bruge ovenpå din skyr eller yoghurt.
Du kan sagtens forberede desserten i glas nogle timer inden servering.


Nem rabarbertrifli med flødeskum
Antal: 4 personer
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Rabarber-jordbær kompot (stor portion)
- 400 g friske rabarber, skåret i 2 cm tykke stykker
- 400 g jordbær (friske eller fra frost)
- 50 g sukker (kan varieres efter smag)
- ½ vaniljestang
- evt. 1 spsk. marizena til jævning
Trifli
- ca. 14-16 makroner, knust
- 2,5 dl piskefløde
Sådan gør du
Rabarber-jordbær kompot (stor portion)
- Kom rabarber og jordbær i en tykbundet gryde.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland dem med lidt sukker så du får al smag frem fra vaniljestangen, og kom også det i gryden. Rør det hele godt sammen. Start med at tilsætte lidt sukker og smag så til hen af vejen!
- Tænd for varmen og varm langsomt din kompot op til kogepunktet. Lad det simre i ca. 10-12 minutter og tag så af varmen og stil på køl. Brug evt. et piskeris til at røre store stykker rabarber ud.Bruger du jordbær fra frost, kan væden godt give en lidt tyndere konsistens. Er dette tilfældet, kan du med fordel jævne din kompot med marizena mel rystet sammen med lidt kold vand.
Trifli
- Pisk fløde til skum og kom i bunden af 4 glas efterfulgt af rabarberkompot og knuste makroner. Lav endnu et lag og afslut med flødeskum. Pynt evt. med citronmelisse.
Har du lavet opskriften?Tag mig på Instagram med @emmaolsen.dk så jeg kan se din kreation!