Skær rabarber i 2 cm. tykke stykker. Bruger du friske jordbær, så vask dem og skær derefter toppen af. Kom begge dele i en gryde.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland dem med lidt sukker så du får al smag frem fra vaniljestangen, og kom også det i gryden. Rør det hele godt sammen. Start med at tilsætte lidt sukker og smag så til hen af vejen!
Tænd for varmen og varm langsomt din kompot op til kogepunktet. Lad det simre i ca. 10-12 minutter og tag så af varmen og stil på køl. Brug evt. et piskeris til at røre store stykker rabarber ud.Bruger du jordbær fra frost, kan væden godt give en lidt tyndere konsistens. Er dette tilfældet, kan du med fordel jævne din kompot med marizena mel rystet sammen med lidt kold vand.
Trifli
Pisk fløde til skum og kom i bunden af 4 glas efterfulgt af rabarberkompot og knuste makroner. Lav endnu et lag og afslut med flødeskum. Pynt evt. med citronmelisse.