Frokost & aftensmad

Rugvafler med hjemmelavet skinkesalat

Rugvafler med hjemmelavet skinkesalat – den perfekte hapser til påskebordet! Sødeste svigermor Maria serverede for nylig denne hjemmelavede skinkesalat for mig, og det smagte bare drøngodt! Hun havde kogt en hel skinke og sendte et par skiver med mig til Aarhus, så jeg selv kunne forsøge mig med denne mundgodte. For at puste lidt mere liv i skinkesalaten, har jeg serveret den på disse små rugvafler. Opskriften på dem har jeg hentet inde fra SPIS BEDRE, og den kan du finde HER. Så i mangel på dans på bordene til dette års påskefrokost, kan du jo overveje, om du skal peppe bordet lidt op med denne servering;) God fredag til jer alle!

Rugvafler med hjemmelavet skinkesalat

Forb. tid20 min
Antal: 12 stk.

Ingredienser

Skinkesalat

  • 2 skiver skinke/hamburgerryg
  • 3 spsk. creme fraiche 18 %
  • 1 tsk. mayonnaise
  • ½ tsk. Dijon sennep
  • 1 rødløg, finthakket
  • 1 bundt purløg, finthakket (gem lidt til pynt)
  • citronsaft + citron i skiver til servering
  • salt og peber

Rugvafler (link øverst)

    Sådan gør du

    Skinkesalat

    • Kog hamburgerryggen eller skinken og skær den derefter i skiver. Jeg bruger 2-3 skiver til denne portion (al efter tykkelsen).
    • Bland cremefraiche, mayonnaise, sennep, rødløg og purløg i en skål. Blandt rundt og smag til med salt og peber.
    • Skær de to skiver skinke i små tern og bland det i cremefraiche-blandingen.

    Anretning

    • Skær de enkelte vafler ud i 4, og kom en klart skinkesalat på hver. Top med purløg og server med citron.

    Leave a Reply

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

    Opskrift Vurdering