Frokost & aftensmad

Mexi lasagne med kylling og spinat

Mexi lasagne med kylling og spinat

Forb. tid25 min
Tilb. tid33 min
Samlet tid55 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Sauce (brug evt. en fajita spice mix hvis du ikke har krydderierne)

  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 2 tsk. karry
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. oregano
  • 2 tsk. paprika
  • 1 tsk. chili (evt 2 efter smag og behag)
  • 1 tsk. salt (smag til)
  • peber (smag til)
  • 250 ml madlavningsfløde
  • 3 gulrødder, revet
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpure (140 g)
  • 3 spsk. ketchup

Kylling

  • 400-500 g kylling, skåret i strimler
  • 2 tsk. karry
  • lidt olie

Derudover

  • ca. 12 lasagneplader (jeg lavede 3 lag)
  • 500 g helbladet spinat fra frost, grofthakket
  • 1 dåse majs
  • 1 dåse sorte bønner (kidney beans)
  • 100 g cheddarost

Sådan gør du

Sauce

  • Kom lidt olie i en gryde og svits krydderierne af i et minut så det dufter dejligt. Tilsæt lidt mere olie og svits løg og hvidløg til løgene er bløde.
  • Tilsæt ketchup, hakkede tomater, tomatpure og fløde og lad det simre i 5 minutter inden du tilsætter revet gulerod. Lad saucen simre under låg i 15 minutter. Smag til med salt og peber.
  • Tilsæt majs og bønner og lad dem blive varmet igennem i 5 minutter.

Kylling

  • Varm en pande op med olie og tilsæt karry og kylling skåret i strimler. Steg kødet i 5-7 minutter.

Lasagne

  • Find et ildfast fad og kom et lag sauce i bundet efterfulgt af klumper af spinat og lidt kylling. Læg plader på, og fortsæt til du ikke har med fyld. Afslut med at drysse cheddarost.
  • Bag i ovnen ved 180 grader alm. ovn i ca. 30-35 minutter eller til pladerne er bløde. Sæt evt. ovnen på grillfunktion de sidste 5 minutter, for at osten ser dejlig gylden ud.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering