Frokost & aftensmad

Mexi lasagne med kylling og spinat

Her får i en opskrift på en spicy mexi lasagne med kylling og spinat. Den er lavet med en sauce af hakkede tomater, fløde, løg, hvidløg, gulerod, majs bønner og selvfølgelig en masse krydderier så den får en skøn mexismag. Har du ikke alle krydderierne, kan du også bare bruge en pose fajita spice mix, det fungerer også super! Det var alt fra mig i dag, god tirsdag til jer!

Mexi lasagne med kylling og spinat

Forb. tid25 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid55 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Sauce (brug evt. en fajita spice mix hvis du ikke har krydderierne)

  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 2 tsk. karry
  • 2 tsk. stødt kardemomme
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. oregano
  • 2 tsk. paprika
  • 1 tsk. chili (evt 2 efter smag og behag)
  • 1 tsk. salt (smag til)
  • peber (smag til)
  • 250 ml madlavningsfløde
  • 3 gulrødder, revet
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpure
  • 3 spsk. ketchup

Kylling

  • 400 g kylling, skåret i strimler
  • 2 tsk. karry
  • lidt olie

Derudover

  • ca. 12 lasagneplader (jeg brugte grove)
  • 500 g helbladet spinat fra frost, grofthakket
  • 1 dåse majs
  • 1 dåse sorte bønner (kidney beans)
  • 100 g cheddar ost

Sådan gør du

Sauce

  • Kom lidt olie i en gryde og svits krydderierne af i et minut så det dufter dejlig.
  • Tilsæt lidt mere olie og svits løg og hvidløg.
  • Tilsæt ketchup, hakkede tomater, tomatpure og fløde og lad det simre i 5 minutter inden du tilsætter revet gulerod. Lad saucen simre under låg i 15 minutter (gerne mere). Smag til med salt og peber.
  • Tilsæt majs og bønner og lad dem blive varmet igennem i 5 minutter.

Kylling

  • Varm en pande op med olie og tilsæt karry og kylling skåret i strimler. Steg kødet i 5-7 minutter.

Lasagne

  • Find et ildfast fad og kom et lag sauce i bundet efterfulgt af et lag spinat og lidt kylling. Læg plader på, og fortsæt til du ikke har med fyld. Afslut med sauce og og drys cheddarost.
  • Bag i ovnen ved 180 grader alm. ovn i ca. 30 minutter eller til pladerne er bløde.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering