Mexi lasagne med kylling og spinat




Mexi lasagne med kylling og spinat
Antal: 4 personer
Ingredienser
Sauce (brug evt. en fajita spice mix hvis du ikke har krydderierne)
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, presset
- 2 tsk. karry
- 2 tsk. stødt koriander
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 2 tsk. oregano
- 2 tsk. paprika
- 1 tsk. chili (evt 2 efter smag og behag)
- 1 tsk. salt (smag til)
- peber (smag til)
- 250 ml madlavningsfløde
- 3 gulrødder, revet
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 dåse tomatpure (140 g)
- 3 spsk. ketchup
Kylling
- 400-500 g kylling, skåret i strimler
- 2 tsk. karry
- lidt olie
Derudover
- ca. 12 lasagneplader (jeg lavede 3 lag)
- 500 g helbladet spinat fra frost, grofthakket
- 1 dåse majs
- 1 dåse sorte bønner (kidney beans)
- 100 g cheddarost
Sådan gør du
Sauce
- Kom lidt olie i en gryde og svits krydderierne af i et minut så det dufter dejligt. Tilsæt lidt mere olie og svits løg og hvidløg til løgene er bløde.
- Tilsæt ketchup, hakkede tomater, tomatpure og fløde og lad det simre i 5 minutter inden du tilsætter revet gulerod. Lad saucen simre under låg i 15 minutter. Smag til med salt og peber.
- Tilsæt majs og bønner og lad dem blive varmet igennem i 5 minutter.
Kylling
- Varm en pande op med olie og tilsæt karry og kylling skåret i strimler. Steg kødet i 5-7 minutter.
Lasagne
- Find et ildfast fad og kom et lag sauce i bundet efterfulgt af klumper af spinat og lidt kylling. Læg plader på, og fortsæt til du ikke har med fyld. Afslut med at drysse cheddarost.
- Bag i ovnen ved 180 grader alm. ovn i ca. 30-35 minutter eller til pladerne er bløde. Sæt evt. ovnen på grillfunktion de sidste 5 minutter, for at osten ser dejlig gylden ud.