Vil du følge med? 👇
Crispy kålfritter
Crispy kålfritter
Antal: 4 personer
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- ½ glaskål, skrællet og skåret i stave
- 5 store spsk. hvedemel (med top)
- 1 dl vand
- 2 fed hvidløg, presset
- 2 spsk. soyasauce
- 2 spsk. flydende honning
- 2 tsk. mild paprika
- salt og peber
- 3-4 dl pankorasp
- smagsneutral olie (mængde afænger af gryde størrelse)
- evt hjemmelavet mayo (se link øverst)
Sådan gør du
- Skær skralden af glaskålen og skær den i lange stave (ca. 1,5 x 1,5 cm. i tykkelse).
- Find en skål og pisk mel, vand, hvidløg, soyasauce, honning, paprika og salt og peber godt sammen. Konsistensen skal være som en tyk pandekagedej.
- Hæld pankorasp op i en anden skål.
- Start med at vende glaskål-stavene i den klistrede melblanding. Rul dem derefter godt i skålen med pankorasp. Fortsæt til alle er panerede.
- Varm en gryde op med olie. Der skal være nok olie, så dine stave bliver helt dækket af olie, når de kommer i gryden. Temperaturen skal være omkring 160-170 grader. Frituresteg stavene lidt ad gangen, til de er sprøde og lækre. Brug en tang eller grabber til at lægge stavene ned i den varme olie. Læg dem på en tallerken med køkkenrulle så det resterende olie suges væk.Har du ikke et køkkentermometer, tag da et lille stykke glaskål ned i olien, for at teste, om olien er varm nok. Det skal syde og boble, og glaskålen skal gerne blive friteret på 3-5 minutter. Bliver de sorte med det samme, er olien for varm.
- Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere