Vil du følge med? 👇
Mexi bowl
Nem mexisalat
Mexi bowl er en mexicansk salat med smæk på både smag og farver! Den består af en hjemmelavet tomatsalsa, hjemmelavet edamamecreme og mexicansk krydret oksekød med bønner og peberfrugt. Som base bruger jeg bulgur, men her kunne couscous eller ris også være en mulighed.
Det er en ret, der er nem at lave og så smager den altså drøngodt. Du kan portionsanrette eller servere den som en ‘byg selv bowl’ til dine gæster (se her).
Opskriften er til 4 personer. Hvis I er sultne, så sørg for at lave godt med bulgur og grønt ved siden af, som kan skabe noget fylde i bowlen.

Prøv også: min opskrift på fajita bowl med kylling <<
Tip! Er du vild med det mexicanske køkken, se se mine andre opskrifter på mexicansk inspireret mad her.

Mexi bowl
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Tomat salsa
- 4 tomater (i tern)
- ½ tsk. groft salt Reklamelink
- 1 rødløg (finthakket)
- 1 fed hvidløg (finthakket)
- 1 håndfuld frisk koriander (eller persille, finthakket)
- 1 lime (saften herfra)
- 1 spsk. olivenolie
- Friskkværnet peber
Mexicansk krydret oksekød (brug evt. 1 pose taco spice mix i stedet)
- 500 g oksekød
- olie (til stegning)
- 1 stk. peberfrugt ( skåret i strimler)
- 2 spsk. tomat pure
- 1 dl kidneybønner (evt. i chilisauce)
- 1 spsk. paprika Reklamelink
- 1 spsk. tørret oregano Reklamelink
- 1 spsk. hvidløgspulver Reklamelink
- 1 spsk. stødt spidskommen Reklamelink
- 1 spsk. stødt koriander Reklamelink
- ½ tsk. salt
- Friskkværnet peber
Edamame creme
- 150 g edamamebønner
- 1 moden avocado
- 1 fed hvidløg (presset)
- 1 spsk. citron
- 2-3 spsk. creme fraiche
- Salt
- Friskkværnet peber
Tilbehør
- frisk salat
- majs
- 200-300 g bulgur (eller ris)
- kidneybønner
- lime
- frisk koriander (eller persille)
- tortilla chips
Sådan gør du
Tomatsalsa
- Skær tomat i små tern og kom dem i en si. Drys med ½ tsk. groft salt og rør rundt. Dette gør, at noget af væden trækkes ud af tomaterne. Forbered resten af din salsa imens.
- Hak rødløg og koriander eller persille fint og pres hvidløget. Kom det i en skål sammen med saften fra 1 lime og olivenolie. Afslut med at blande tomaterne i, og smag til med salt og peber. Lad din salsa trække under sølvpapir på køl, imens du laver resten af retten.
Mexicansk krydret oksekød
- Varm en gryde op med olie, og svits kødet af sammen med paprika, oregano, hvidløgspulver, spidskommen, stødt koriander, salt og peber (eller 1 brev taco spice mix).
- Skær peberfrugten i strimler og kom dem i gryden sammen med tomatpure og bønner. Varm det godt igennem og smag til med salt og peber.
Edamame creme
- Kom edamamebønner, avocado, hvidløg, citron, creme fraiche, salt og peber i en minihakker og blend til du får en cremet konsistens (en stavblender kan også bruges). Smag til med salt og peber. Ønsker du en tyndere konsistens, tilsæt da mere creme fraiche.
Anretning
- Anret kød, edamame creme og tomat salsa i en skål sammen med bulgur, bønner, majs, salat, tortilla chips og lime. Top med frisk koriander eller persille.
Emmas tips til opskriften



