Bagværk,  Søde sager

Studenterbrød

Kagerester i fryseren blev i går til studenterbrød. En kage jeg endnu ikke havde forsøgt mig med, men da det er Thomas yndlingskage, tænkte jeg, at det var på tide at give den et skud. Det er en simpel kage, der blot kræver lidt koncentration (i hvert fald for en som mig med store armbevægelser), når lagene skal placeres ovenpå hinanden. Jeg brugte blot kagerester fra en klassisk chokoladekage fra Arla, men alt kan bruges! Skal du ud og købe nogle kager, så vil jeg anbefale, at du hiver en hindbærroulade, en mazarintærte og nogle chokolademuffins med hjem;) Det kunne jo være en lille søndagsbeskæftigelse? Nyd den med en go kop kaf og lidt friske hindbær. Det var alt herfra, god søndag til jer!

Studenterbrød

Forb. tid25 min
Tilb. tid15 min
Hviletid30 min
Samlet tid1 t 10 min
Antal: 10 stk.

Ingredienser

Mørdejsbund

  • 180 g hvedemel
  • 75 g kold smør, smuldret
  • 50 g flormelis
  • knivspids salt
  • 1 lille æg (eller ½ stor)

Trøffelmasse

  • kagerester ca. 750 g (jeg brugte en chokoladekage)
  • 3-4 spsk. hindbærmarmelade
  • kakaopulver (mængde al efter hvilken kager du bruger)
  • 2-3 spsk. romessen/romaroma

Derudover

  • hindbærmarmelade mellem lagene
  • glasur (evt. rød farve)
  • krymmel
  • friske hindbær til servering

Sådan gør du

Mørdejsbund

  • Bland mel, flormelis og salt i en skål og kom derefter smør i. Smudlr det sammen og tilsæt derefter æg. Brug fingrene til at samle dejen, men ælt den ikke for meget. Læg dejen på køl i husholdningsfilm imens du laver trøffelmassen.
  • Når dejen har kølet lidt af, rul den da ud til en firkant mellem to stykker bagepapir. Skær dejen så du har et kvadrat på ca. 16×16 cm. (evt. lidt større) al efter hvor tyk du ønsker dine studenter brød. Bag dejen i ovnen ved 175 grader normal ovn i ca. 16 minutter eller til den bliver gylden.
  • Lad bunden køle helt af og fordel derefter et tyndt lag hindbærmarmelade derpå.

Trøffelmasse

  • Smuldr kageresterne til små stykker i en skål og kom derefter romessens, kakaopulver og hindbærmarmelade i. Har du en røremaskine, brug da den til at røre det hele sammen til en ensartet masse (hvis ikke, brug da en elpisker + fingrene).
  • Rul trøffelmassen ud mellem to stykker bagepapir og skær den til, så størrelsen passer til mørdejsbunden.

Sammensætning

  • Træk trøffelmassen over på et skærebræt med bagepapir imellem. Placer mørdejsbunden med hindbærmarmeladen oven på trøffelmassen (marmeladen skal lægge inde imellem). Tag nu et andet skærebræt og pres på begge sider så du kan vende hele molevitten om. Tag bagepiret af trøffelmassen.
  • Fordel nu glasur over hele kagen og drys med krymmel imens glasuren er våd.
  • Kom kagen i køleskabet i ca. 1 time indtil den er helt kold. Skær nu kanterne af, og lav 10 fin stykker studenterbrød.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering