Tortellini-bolognese

Tortellini-bolognese
Antal: 4 personer
Ingredienser
Kødsauce
- 1 løg, hakket
- 3 fed hvidløg, presset
- 200 g champignon, hakket
- 500 g hakket oksekød
- 1 spsk. timian, stødt
- ½ spsk. basilikum, stødt
- 1,5 spsk. oregano, stødt
- 1,5 tsk. salt
- peber
- 2 store gulerødder, revet
- ½ squash, revet
- 1 frisk chili, fint hakket (efter smag)
- 1 tsk. rørsukker
- 2 spsk. æblecidereddike
- 1 dåse tomatpuré
- 1 dåse hakkede tomaket
- olie
Derudover
- 2 pakker tortellini (500 g), vælg den variant du elsker mest, jeg brugte den med bacon, skinke og ost
- 250 g ricottaost
- 1 kugle mozarella ost
- evt. en smule friskreven parmesan (kan undlades)
- frisk timian
Sådan gør du
Kødsauce
- Sautér løg og hvidløg i en stor gryde i olie. Tilsæt champignon og lad dem stege med i et par minutter inden du tilsætter kødet og lader det få en god brun farve.
- Tilsæt krydderier, salt, peber, rørsukker, æblecidereddike, gulerod, squash og chili. Lad det stege med i ca. 5 minutter ved middel varme.
- Tilsæt tomatpuré og hakkede tomater og lad saucen simre unde låg ved svag varme i en times tid (har du ikke tiden, kan du blot lade det stå i 20 minutter). Smag retten til, måske du ønsker flere krydderier!
- Afslut med at røre ricottaosten i.
Sammensætning
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
- Kog dine tortellini efter anvisning på pakken og lad dem dryppe af.
- Find et ildfast fad og hæld kødsaucen deri sammen med dine tortellinis. Rør godt rundt og top så med mozzarellaost og eventuelt lidt friskreven parmesanost.
- Bag i ovnen i ca. 20 minutter eller til osten er sprød. Pynt med frisk timian.