Frokost & aftensmad

Tortellini-bolognese

Tortellini-bolognese! Jeg har nu lavet denne cremede ret et par gange eller tre, og jeg er altså ret vild med den! Den består af selvfølgelig af din ynglings tortellini-variant og så en smagfuld kødsauce med gulerod, squash, champignon og ricotta-ost. Den er toppet med mozzarella, parmesan og frisk timian. Velbekom, og god dag til jer alle!

Tortellini-bolognese

Forb. tid15 min
Tilb. tid20 min
Simretid1 t
Samlet tid1 t 35 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Kødsauce

  • 1 løg, hakket
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 200 g champignon, hakket
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 spsk. timian, stødt
  • ½ spsk. basilikum, stødt
  • 1,5 spsk. oregano, stødt
  • 1,5 tsk. salt
  • peber
  • 2 store gulerødder, revet
  • ½ squash, revet
  • 1 frisk chili, fint hakket (efter smag)
  • 1 tsk. rørsukker
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 1 dåse tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomaket
  • olie

Derudover

  • 2 pakker tortellini (500 g), vælg den variant du elsker mest, jeg brugte den med bacon, skinke og ost
  • 250 g ricottaost
  • 1 kugle mozarella ost
  • evt. en smule friskreven parmesan (kan undlades)
  • frisk timian

Sådan gør du

Kødsauce

  • Sautér løg og hvidløg i en stor gryde i olie. Tilsæt champignon og lad dem stege med i et par minutter inden du tilsætter kødet og lader det få en god brun farve.
  • Tilsæt krydderier, salt, peber, rørsukker, æblecidereddike, gulerod, squash og chili. Lad det stege med i ca. 5 minutter ved middel varme.
  • Tilsæt tomatpuré og hakkede tomater og lad saucen simre unde låg ved svag varme i en times tid (har du ikke tiden, kan du blot lade det stå i 20 minutter). Smag retten til, måske du ønsker flere krydderier!
  • Afslut med at røre ricottaosten i.

Sammensætning

  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
  • Kog dine tortellini efter anvisning på pakken og lad dem dryppe af.
  • Find et ildfast fad og hæld kødsaucen deri sammen med dine tortellinis. Rør godt rundt og top så med mozzarellaost og eventuelt lidt friskreven parmesanost.
  • Bag i ovnen i ca. 20 minutter eller til osten er sprød. Pynt med frisk timian.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering