Stegte nudler med æg og tigerrejer

Stegte nudler

Stegte nudler med æg og tigerrejer er en lækker hverdagsret med masser af smæk på smagen fra frisk ingefær, chili, hvidløg, chilisauce og soyasauce. Derudover er den fyldt med gulerod og friske bønner, som er med til at skabe en masse bid. Jeg topper den med frisk koriander, cashewnødder og lime.

Opskriften kan varieres – prøv fx at skifte tigerejer ud med kylling eller skinke, eller smid endnu flere grøntsager i og hold den vegetarisk, hvis der skal en kødfri dag på madplanen.

Smagfuld hverdagsret

Er du vild med det asiatiske køkken, så er du måske også interesseret i min opskrift på røde thaigryde.

Stegte nudler med tigerrejer

5 fra 2 bedømmelser
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 30 minutter
Samlet tid 30 minutter

Det skal du bruge

  • 200 g tigerrejer
  • 200 g udonnudler (eller din favorit)
  • 2 fed hvidløg, presset (store)
  • ½ frisk rød chili, finthakket
  • 4 cm frisk ingefær, revet
  • 1 rødløg, i grove både
  • 3 gulerødder, skåret i tynde stave
  • 4 forårsløg, skået i tynde strimler
  • 2 håndfulde friske grønne bønner
  • 3 æg
  • soyasauce, efter smag
  • sød chilisauce, efter smag
  • lime, saften herfra
  • cashewnødder
  • frisk koriander
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Kog nudlerne efter anvisning på pakken og lad dem dryppe af i en si.
  • Varm en pande op med olie og sautér løg, hvidløg, chili og ingefær heri i et par minutter.
  • Tilføj gulerod, forårsløg og bønner og lad det stege med i 5 minutter. Tilføj så tigerrejer og lad dem stege med inden du tilsætter 2 spsk. soyasauce og 3 spsk. sød chilisauce. Rør rundt (eller mere efter smag).
  • Smid nudlerne på panden og lad dem stege med i 2 minutter. Slå så æggene ud på panden og vend det hele sammen.
  • Smag til med limesaft, salt, peber og evt. mere soya- og chilisauce. Top med frisk koriander og cashewnødder.
Kunne du lide opskriften?
5 fra 2 bedømmelser

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 421
5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments