Når hverdagen rammer og man hurtig og nemt skal have lavet noget aftensmad, så laver jeg tit og ofte spaghetti kødsovs. Det er en ret, som hele familien elsker, og så er den også bare dejlig nem at lave. Jeg laver den med oksekød og bacon, og så sniger jeg også nogle finthakkede grøntsager ind, i form af gulerod og bladseller. Prøv opskriften herunder.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Valg af ingredienser i spaghetti kødsovs
Her er de ingredienser jeg bruger til min ynglings spaghetti kødsovs.
Bacon og hakket oksekød: Jeg bruger bacon og oksekød til denne spaghetti kødsauce. Jeg starter altid med at stege bacon på panden, hvorefter jeg sauterer løg, hvidløg og frisk timian. Er du ikke til bacon kan du også bruge pancetta, som man gør i den originale opskrift på spaghetti bolognese.
Løg og hvidløg: Løgene er grundlaget for meget af smagen. Jeg kan godt lide at lade dem simre, indtil de bliver bløde og søde. Jeg bruger tre fed hvidløg, men hvis du virkelig elsker hvidløg, kan du sagtens skrue op for mængden.
Timian: Frisk timian er nu at foretrække, men tørret kan også sagtens bruges. Jeg synes timian passer super godt til oksekød, men frisk rosmarin eller andre krydderurter kan helt sikkert også bruges.
Gulerødder og bladselleri: For ekstra fylde og for at få lidt grønt ind i retten tilføjer jeg altid gulerødder og bladselleri. Ønsker du en ret med endnu flere grøntsager, kan du prøve min opskrift på spaghetti kødsovs med grøntsager.
Hakkede tomater og tomatpuré: Det der binder hele saucen sammen! I min klassiske opskrift på spaghetti bolognese bruger jeg også rødvin, hvilket lige gør dét ekstra lækker.
Oksebouillon: Jeg bruger okseboullion for at få ekstra smag, men andre slags boullion kan også bruges!
Spaghetti: Spaghetti er selvfølgelig et must til denne ret, men andre slags pastaer kan også bruges.
Parmesanost: Jeg river altid lidt parmesan over retten lige inden servering, det er lige prikken over iét.
Opskriftens oprindelse
Spaghetti kødsovs, eller spaghetti bolognese som den også kaldes, har sine rødder i Italien, nærmere bestemt i Bologna.
Tips til en god spaghetti kødsovs
Selvom spaghetti kødsovs er en ret, de fleste kan lave, er der selvfølgelig et par tips, som du kan gøre brug af, for at gøre den endu bedre! Det er altid godt at lave saucen simre så lang tid som muligt – i denne opskrift lader jeg den simre i 30 minutter, men har du mere tid, kan du sagtens lade den stå og samle en masse smag. Jeg bruger gerne frisk timian i stedet for tørret, hvis jeg har det, da det giver en frisk og stærk smag.
Variationer af opskriften
Selvom den klassiske version af spaghetti kødsovs altid er et hit, kan det være sjovt at eksperimentere lidt, og lave andre variationer. Se de forskellige muligheder herunder:
Ja, du kan sagtens bruge andre slags kød som kylling eller kalkun. Det vil give en lidt lettere version af retten, men stadig være fyldt med smag.
Kan retten fryses ned?
Ja, spaghetti kødsovs er perfekt til at fryse ned. Lav gerne en stor portion, så du har nem og hurtig mad på de dage, hvor det hele skal gå lidt stærkt. Brug fx også kødsaucen ovenpå kartoffelmos eller som fyld i ovnbagte peberfrugter.
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Mit navn er Emma, og jeg står bag madbloggen emmaolsen.dk. Jeg elsker at eksperimentere i køkkenet, skabe nye, spændende retter og udfolde min kreativitet gennem video og fotografi. Gå på opdagelse i mit madunivers, og lad dig inspirere til dit næste måltid!