Bagværk,  Søde sager

Gulerodsmuffins med valnødder og ostefrosting

Trænger du også til en lille eftermiddagskage? Så tager disse gulerodsmuffins med valnødder ikke lang tid at bikse sammen. Jeg har toppet dem med en ostefrosting med et strejf af citronskal, og jeg elsker det! Jeg vil hoppe på cyklen til min veninde og forsøge at få pakket et par stykker eller fire ned uden at ødelægge lokket al for meget… ønsk mig held og lykke;) Jeg har også lavet dem med vaniljesmørcreme, som jeg også har smidt opskriften ind på. Se billeder af dem nederst. God dag til jer!
Udskriv
5 fra 1 stemme

Gulerodsmuffins med valnødder og ostefrosting

Forb. tid10 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid40 min

Ingredienser

Kagedej

 • 3 æg
 • 210 g hvedemel
 • dl olie, smagsneutral
 • 450 g brun farin
 • 300 g gulerødder, groftrevet
 • tsk. bagepulver
 • 2 tsk. kanel
 • 2 tsk. stødt nellike
 • ½ tsk. salt
 • 100 g valnødder

Ostefrosting

 • 200 g flødeost naturel
 • 150 g flormelis
 • 100 g smør, blødt
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 1 citron, skallen herfra (ikke saften!)

Vaniljesmørcreme

 • 120 g smør i tern, blødt
 • 500 g flormelis
 • 1 tsk. vaniljeekstrakt
 • 1 spsk. mælk
 • frugtfarve efter eget valg

Sådan gør du

 • Muffins
 • Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
 • Riv gulerødderne og rør derefter alle ingredienser godt sammen i en skål.
 • Fordel dejen i 10-12 forme og bag dem i ca. 25-30 minutter. Hold øje med dem!
  Alternativ: Lav en kage og hæld dejen i en rund form på ca. 24 cm i diameter med bagepapir og bag den i ca. 60 minutter ved 180 grader varmluft.
 • Stik en gaffel i dine muffins og tjek, at der ikke hænger noget fast, inden du tager dem ud.

Ostefrosting

 • Pisk alle ingredienser sammen til du har en cremet frosting. Brug en sprøjtepose eller normal pose og klip hul i enden. Find en stjernetyl og sprøjt frostingen på. Sidder du ikke inde med det, smør du bare frostingen på.

Smørcreme

 • Pisk smørret blødt med en håndmixer.
 • Tilsæt floremelis lidt ad gangen imens du pisker ved mellem hastighed.
 • Tilsæt vaniljeekstrakt (og evt. frugtfarve) og derefter mælken gradvis. Rør nu i 4 minutter ved høj hastighed.
 • Tilsæt mere flormelis hvis den bliver for blød.
 • Brug en sprøjtepose eller normal pose og klip hul i enden. Find en stjernetyl og sprøjt frostingen på. Sidder du ikke inde med det, smør du bare frostingen på.

4 Comments

 • Freja

  5 stars
  Hej Emma,
  Har du overvejet at skrive næringsværdien på dine opskrifter? Tror det vil øge interaktionerne på både insta og din blog.
  Jeg ville i hvert fald personligt synes det ville være super fedt!

  • emmaolsen5

   Hej med dig!
   Det kan helt sikkert være, at det er noget, som jeg vil gøre på sigt. Dejlig du skriver!

 • Pia

  Hej Emma

  Jeg har lige bagt dine gulerodsmuffins, og må lige høre dig, om det virkelig er 450g brun farin der skal bruges? De er hvinende søde, og da jeg fik kigget efter, kan jeg se at det er mere end dobbelt så meget farin som i min gamle opskrift, som ellers passer med de andre mål. Ikke kritik, bare undren. Er normalt vild med dine opskrifter🤗

  Vh Pia

  • emmaolsen5

   Hej Pia!

   Det er en gammel opskrift jeg har fra min mutti, som normalt er lavet som en kage. Jeg har lavet dem nogle gange, både som muffins og kage og har faktisk ikke tænkt over, at de var for søde.. (måske jeg har en meeeget sød tand..;)) Men jeg kan da godt se, at det lyder af meget sammenlignet med din normal opskrift. Jeg vil helt sikkert forsøge mig med mindre sukker næste gang, det kan sikkert også gøre det. Tak fordi du skriver, det er godt med feedback!! Jeg håber, at de kan spises trods den megen sukker…

   God dag herfra!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering