Bagværk,  Søde sager

Gulerodsmuffins med valnødder og ostefrosting

Trænger du også til en lille eftermiddagskage? Så tager disse gulerodsmuffins med valnødder ikke lang tid at bikse sammen. Jeg har toppet dem med en ostefrosting med et strejf af citronskal, og jeg elsker det! Jeg vil hoppe på cyklen til min veninde og forsøge at få pakket et par stykker eller fire ned uden at ødelægge lokket al for meget… ønsk mig held og lykke;) God dag til jer!

Gulerodsmuffins med valnødder og ostefrosting

Forb. tid10 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid40 min

Ingredienser

Kagedej

  • 3 æg
  • 210 g hvedemel
  • dl olie, smagsneutral
  • 450 g brun farin
  • 300 g gulerødder, groftrevet
  • tsk. bagepulver
  • 2 tsk. kanel
  • 2 tsk. stødt nellike
  • ½ tsk. salt
  • 100 g valnødder

Ostefrosting

  • 200 g flødeost naturel
  • 150 g flormelis
  • 100 g smør, blødt
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 citron, skallen herfra (ikke saften!)

Sådan gør du

  • Muffins
  • Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
  • Riv gulerødderne og rør derefter alle ingredienser godt sammen i en skål.
  • Fordel dejen i 10-12 forme og bag dem i ca. 25-30 minutter. Hold øje med dem!
    Alternativ: Lav en kage og hæld dejen i en rund form på ca. 24 cm i diameter med bagepapir og bag den i ca. 60 minutter ved 180 grader varmluft.
  • Stik en gaffel i dine muffins og tjek, at der ikke hænger noget fast, inden du tager dem ud.

Ostefrosting

  • Pisk alle ingredienser sammen til du har en cremet frosting. Brug en sprøjtepose eller normal pose og klip hul i enden. Find en stjernetyl og sprøjt frostingen på. Sidder du ikke inde med det, smør du bare frostingen på.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering