Gulerodsmuffins med valnødder og ostefrosting

Gulerodsmuffins med valnødder og ostefrosting
Ingredienser
Kagedej
- 3 æg
- 210 g hvedemel
- 1½ dl olie, smagsneutral
- 450 g brun farin
- 300 g gulerødder, groftrevet
- 1½ tsk. bagepulver
- 2 tsk. kanel
- 2 tsk. stødt nellike
- ½ tsk. salt
- 100 g valnødder
Ostefrosting
- 200 g flødeost naturel
- 150 g flormelis
- 100 g smør, blødt
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1 citron, skallen herfra (ikke saften!)
Vaniljesmørcreme
- 120 g smør i tern, blødt
- 500 g flormelis
- 1 tsk. vaniljeekstrakt
- 1 spsk. mælk
- frugtfarve efter eget valg
Sådan gør du
- Muffins
- Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
- Riv gulerødderne og rør derefter alle ingredienser godt sammen i en skål.
- Fordel dejen i 10-12 forme og bag dem i ca. 25-30 minutter. Hold øje med dem!Alternativ: Lav en kage og hæld dejen i en rund form på ca. 24 cm i diameter med bagepapir og bag den i ca. 60 minutter ved 180 grader varmluft.
- Stik en gaffel i dine muffins og tjek, at der ikke hænger noget fast, inden du tager dem ud.
Ostefrosting
- Pisk alle ingredienser sammen til du har en cremet frosting. Brug en sprøjtepose eller normal pose og klip hul i enden. Find en stjernetyl og sprøjt frostingen på. Sidder du ikke inde med det, smør du bare frostingen på.
Smørcreme
- Pisk smørret blødt med en håndmixer.
- Tilsæt floremelis lidt ad gangen imens du pisker ved mellem hastighed.
- Tilsæt vaniljeekstrakt (og evt. frugtfarve) og derefter mælken gradvis. Rør nu i 4 minutter ved høj hastighed.
- Tilsæt mere flormelis hvis den bliver for blød.
- Brug en sprøjtepose eller normal pose og klip hul i enden. Find en stjernetyl og sprøjt frostingen på. Sidder du ikke inde med det, smør du bare frostingen på.

4 Comments
Freja
Hej Emma,
Har du overvejet at skrive næringsværdien på dine opskrifter? Tror det vil øge interaktionerne på både insta og din blog.
Jeg ville i hvert fald personligt synes det ville være super fedt!
emmaolsen5
Hej med dig!
Det kan helt sikkert være, at det er noget, som jeg vil gøre på sigt. Dejlig du skriver!
Pia
Hej Emma
Jeg har lige bagt dine gulerodsmuffins, og må lige høre dig, om det virkelig er 450g brun farin der skal bruges? De er hvinende søde, og da jeg fik kigget efter, kan jeg se at det er mere end dobbelt så meget farin som i min gamle opskrift, som ellers passer med de andre mål. Ikke kritik, bare undren. Er normalt vild med dine opskrifter🤗
Vh Pia
emmaolsen5
Hej Pia!
Det er en gammel opskrift jeg har fra min mutti, som normalt er lavet som en kage. Jeg har lavet dem nogle gange, både som muffins og kage og har faktisk ikke tænkt over, at de var for søde.. (måske jeg har en meeeget sød tand..;)) Men jeg kan da godt se, at det lyder af meget sammenlignet med din normal opskrift. Jeg vil helt sikkert forsøge mig med mindre sukker næste gang, det kan sikkert også gøre det. Tak fordi du skriver, det er godt med feedback!! Jeg håber, at de kan spises trods den megen sukker…
God dag herfra!