Vil du følge med? 👇
Sticky kylling med grøntsager og ris


Asiatisk ret med kylling
Her får du en nem og lækker opskrift på sticky kylling med grøntsager og ris. En ret jeg laver hver det gerne må være nemt og hurtigt og selvfølgelig stadig smage alle tiders! Retten er lavet med kylling, peberfrugt, forårsløg og så får den masser af smag fra ingefær, chili og hoisinsauce. Se opskriften herunde.r

Sticky kylling med grøntsager og ris
Antal: 4 personer
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Kylling
- 450 g kyllingebryst
- 1 æg (æggehviden herfra)
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. majsstivelse
Sauce
- 4 spsk. soya
- 8 spsk. hoisinsauce
- 2 spsk. æblecidereddike
- 2 spsk. sukker
- 4 spsk. vand
- 2 spsk. majsstivelse
Derudover
- 300 g ris
- 2 fed hvidløg
- 2-3 cm frisk ingefær
- 1 rød peberfrugt
- 1 gul peberfrugt
- 1 grøn peberfrugt
- 3 forårsløg
- 1 rød chili
- 1 rødløg
- cashwenødder (til servering)
- frisk koriander (til servering)
Sådan gør du
Kylling
- Skær kyllingen i mundrette stykker og vend den i en skål sammen med æggehvide, salt, og majsstivelse.
- Lad kyllingen stå og trække i 15 minutter og steg den derefter på en dyb wok-pande i olie til den er gylden. Stil til side.
Sauce
- Ingredienserne til saucen piskes godt sammen i en skål.
Selve retten
- Kog ris efter anvisning på pakken.
- Hak hvidløg, ingefær og chili fint.
- Skær rødløg og peberfrugt i grove stykker. Hak også forårsløg fint.
- Sauter hvidløg, ingefær og chili på panden i nogle minutter. Tilføj rødløg, peberfrugt og forårsløg og lad det stege med.
- Hæld saucen ved og lad den "sætte sig" så du får en cremet, sticky ret.
- Server med ris, koriander og cashewnødder.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere