Vil du følge med? 👇
Pasta Alfredo med kylling
Pasta Alfredo med kylling er en variationsopskrift af den klassiske Pasta Alfredo, som gør retten ekstra mættende og fyldt med smag. Kombinationen af den cremede sauce (som du også har i den klassiske opskrift) saftig kylling, sprød bacon og spinat gør, at du både kan servere denne ret når det skal være nemt og hurtigt, men også til weekendaftenener for gæster. Se opskriften herunder!
Tip! Eeeelsker du også bare pastaretter, så hop ind og se alle mine pastaopskrifter.
Pasta Alfredo med kylling
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 400 g spaghetti eller fettuccine
- 2 stk. kyllingebryst
- 100 g bacon
- 2 hvidløg
- 25 g smør
- 2½ dl piskefløde
- 100 g parmesanost
- evt. lidt pastavand
- 50 g spinat
- salt og friskkværnet peber
- persille til pynt
Sådan gør du
- Kog spaghetti i letsaltet vand til den er al dente. Gem lidt pastavand, hvis saucen bliver for tyk.
- Steg bacon i en gryde. Lad bacon dryppe af på køkkenrulle og steg nu kylling i strimler på panden. Stil også kylling til side.
- Pres hvidløget og lad det blive svitset i et minut.
- Hæld fløden ved og lad den komme op og koge kort.
- Skru ned for varmen og tilsæt friskrevet parmesanost. Rør rundt så du har en ensartet, cremet konsistens.
- Kom spinat på en pande og sauter det kort i lidt smør. Kom det i gryden og vend det godt rundt, så den falder sammen.
- Hæld pasta i gryden og vend det hele godt sammen. Juster konsistensen med pastavand og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Pynt med finthakket persille.
Emmas tips til opskriften
- Du kan sagtens tilføje flere grøntsager til denne pastaret som fx., broccoli, ærter eller edemamebønner.
- Ønsker du en klassisk opskrift på Pasta Alfredo, så prøv min opskrift her.
- Brug pastavand til at jævne saucen i stedet for normal vand. Pastavand indeholder stivelse og smag.
Valg af ingredienser i Pasta Alfredo med kylling
Se herunder hvilke ingredienser jeg bruger til den lækre pastaret;
- Spaghetti eller fettuccine: Brug den pastatype du bedst kan lide! Det er lidt forskelligt, om jeg bruger spaghetti eller fettuccine – begge dele er utrolig lækkert og smager bare sååå godt! Almindelig tørret pasta kan også bruges!
- Kyllingebryst: Kylling tilføjer ekstra protein og gør retten mere mættende. Jeg bruger kyllingebryst, fordi det er nemt at tilberede og bliver saftigt, når det steges rigtigt.
- Bacon: Bacon giver noget sprødhed og en røget smag, som bare fungerer godt i den cremede Alfredo-sauce. Når baconen steges sprød, frigiver den også fedt, som kan bruges til at stege kyllingen eller hvidløget i efterfølgende. Du kan sagtens undlade bacon eller skifte det ud med pancetta fx.
- Hvidløg og smør: Hvidløg sauteres i smør, hvilket bare smager skønt. Hvis du er glad for hvidløg, kan du nemt tilføje et ekstra fed for en endnu mere intens smag.
- Piskefløde: Fløden er det, der gør Alfredo-sauceen så cremet og fyldig. Jeg bruger piskefløde, men du kan også bruge en lettere version hvis du ønsker det.
- Parmesanost: Parmesan er den vigtigste ingrediens i Pasta Alfredo, hvis du spørger mig! Jeg anbefaler altid at bruge friskrevet parmesan, da den smelter bedre og giver en mere jævn og cremet konsistens.
- Spinat: Frisk spinat tilføjer en smule farve og friskhed til retten, og gør retten mindre tung. Spinat skal kun lige sauteres kort tid, så den beholder sin farve og lidt af sin tekstur, inden den blandes i saucen.
- Pastavand: Pastavand er en hemmelig ingrediens, som mange overser, men det kan virkelig hjælpe dig med at få den perfekte konsistens på din Alfredo-sauce. Jeg bruger det til at justere konsistensen, hvis saucen bliver for tyk. Start med at tilsætte en lille smule og juster efter behov.
- Persille: Som prikken over i’et kan lidt friskhakket persille bruges som pynt lige inden servering. Det giver et friskt pift og så ser det bare godt ud med lidt grønt på toppen.
Prøv også min opskrift på en original Pasta Alredo.
Tips til en perfekt Pasta Alfredo med kylling
Sørg for saftig kylling: Kyllingebryst kan nemt blive tørt, hvis det ikke steges korrekt. For at undgå dette, kan du banke kyllingebrysterne lidt fladere, så de steger jævnt. Krydr dem godt med salt og peber, og steg dem på en varm pande i lidt af det fedt, der er tilbage fra baconen. Det giver ekstra smag til kyllingen.
Sprød bacon: Bacon er bedst, når det er helt sprødt. For at få det sådan, kan du stege baconen langsomt på en middelvarm pande, så fedtet smelter ud og baconen bliver jævnt sprød uden at brænde på. Når den er færdigstegt, skal du lade den dryppe af på køkkenrulle, så den forbliver sprød, når den tilføjes til retten.
Undgå at saucen skiller: Alfredo-sauce kan skille, hvis den bliver for varm eller opvarmes for hurtigt. Varm fløde langsomt op ved middel varme, og rør hele tiden, så saucen forbliver jævn og cremet. Hvis saucen alligevel skiller, kan du forsøge at redde den ved at tilsætte lidt pastavand.
Juster konsistensen med pastavand: Når du har kogt pastaen, skal du huske at tage en kop af pastavandet fra, før du hælder vandet fra. Hvis saucen bliver for tyk, kan du tilsætte lidt af det stivelsesholdige pastavand for at justere konsistensen.
Smag til løbende: Da både parmesan og bacon tilfører en del salt til retten, er det vigtigt at smage til undervejs.
Vild med italiensk mad? Se alle mine italienske opskrifter lige her!
Variationer af opskriften
Der er mange måder, du kan variere Pasta Alfredo med kylling på.
- Tilføjelse af grøntsager: Udover spinat kan du også tilføje andre grøntsager som broccoli, ærter eller edemamebønner. Hvis du vil have endnu mere farve og smag, kan du også tilføje ristede peberfrugter eller champignon.
- Skift kylling ud med andre proteiner: Selvom kylling passer perfekt til Alfredo-sauce, kan du også eksperimentere med andre proteiner som fx med rejer. Hvis du foretrækker vegetarisk, kan du bruge svampe som portobello eller aubergine i stedet for kylling.
- Gør retten lettere: Hvis du vil have en lidt lettere version af denne ret, kan du bruge madlavningsfløde i stedet for piskefløde.