Klassiske fastelavnsboller med creme og marcipanremonce

Klassiske fastelavnsboller med creme og marcipanremonce
Antal: 27 stk.
Ingredienser
Dej
- 25 g gær
- ½ dl vand
- 2 dl mælk
- 2 æg
- 200 g smør
- 4 spsk. sukker
- 9-10 dl hvedemel
Creme
- 2 æg
- 2 spsk. sukker
- 2 spsk. majsstivelse
- 2 dl mælk
- 2 tsk. vaniljesukker
- ½ tsk. salt
Marcipan remonce
- 100 g revet marcipan
- 100 g smør
- 100 g sukker
Glasur
- vand
- floremelis
- kakaopulver eller hindbær ekstrakt
Sådan gør du
Dej
- Smuldr gæren i en skål og rør den ud med lunkent vand.
- Smelt smør i en gryde og hæld mælken i.
- Kom mælk, smør og æg ned til gæren og rør rundt.
- Tilsæt sukker og salt og rør melet i lidt efter lidt indtil det slipper skålen. Har du en røremaskine, er det en fordel at lade dejen røre i 5-10 minutter ved mellem hastighed. Så bliver den god og elastisk at arbejde med. Lad dejen hæve tildækket i 45-60 minutter og lav nu din remonce og creme.
- Efter dejen er hævet, deler du dejen i 3 klumper og ruller dem ud til firkanter. Lav ca. 9 firkanter af hver og fordel creme og marcipan remonce på dem.
- Fold hjørne sammen af to omgange som en lille pakke og læg dem på en bageplade med foldningen nedad og lad dem hæve i 15 minutter lunt under et rent viskestykke.
- Bag i 12-15 minutter ved 175 grader og lad dem køle af inden du kommer glasur på.
Creme
- Pisk æg og sukker sammen i en lille gryde.
- Tilsæt mælk og majsstivelse og bring cremen langsomt i kog imens du rører og rører. Tag cremen af varmen når den føles tyk og smag til med vaniljesukker.
Marcipanremonce
- Rør revet marcipan, smør og sukker sammen.
