Bagværk,  Søde sager

Klassiske fastelavnsboller med creme og marcipanremonce

Klassiske fastelavnsboller med creme og marcipanremonce

Forb. tid30 min
Tilb. tid15 min
Hævetid1 t 15 min
Samlet tid2 t
Antal: 27 stk.

Ingredienser

Dej

  • 25 g gær
  • ½ dl vand
  • 2 dl mælk
  • 2 æg
  • 200 g smør
  • 4 spsk. sukker
  • 9-10 dl hvedemel

Creme

  • 2 æg
  • 2 spsk. sukker
  • 2 spsk. majsstivelse
  • 2 dl mælk
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • ½ tsk. salt

Marcipan remonce

  • 100 g revet marcipan
  • 100 g smør
  • 100 g sukker

Glasur

  • vand
  • floremelis
  • kakaopulver eller hindbær ekstrakt

Sådan gør du

Dej

  • Smuldr gæren i en skål og rør den ud med lunkent vand.
  • Smelt smør i en gryde og hæld mælken i.
  • Kom mælk, smør og æg ned til gæren og rør rundt.
  • Tilsæt sukker og salt og rør melet i lidt efter lidt indtil det slipper skålen. Har du en røremaskine, er det en fordel at lade dejen røre i 5-10 minutter ved mellem hastighed. Så bliver den god og elastisk at arbejde med. Lad dejen hæve tildækket i 45-60 minutter og lav nu din remonce og creme.
  • Efter dejen er hævet, deler du dejen i 3 klumper og ruller dem ud til firkanter. Lav ca. 9 firkanter af hver og fordel creme og marcipan remonce på dem.
  • Fold hjørne sammen af to omgange som en lille pakke og læg dem på en bageplade med foldningen nedad og lad dem hæve i 15 minutter lunt under et rent viskestykke.
  • Bag i 12-15 minutter ved 175 grader og lad dem køle af inden du kommer glasur på.

Creme

  •  Pisk æg og sukker sammen i en lille gryde.
  • Tilsæt mælk og majsstivelse og bring cremen langsomt i kog imens du rører og rører. Tag cremen af varmen når den føles tyk og smag til med vaniljesukker.

Marcipanremonce

  • Rør revet marcipan, smør og sukker sammen.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering