Vil du følge med? 👇
Kartoffeltærter med svampe
Kartoffeltærter med svampe – en nem og lækker hverdagsret
Kartoffeltærter med svampe er en af de der retter, som du altid nemt og hurtigt lige. kan bikse sammen. Den er hurtig og nem at lave, smager lækkert, og så kan du bruge dem både som en snack på tapasbordet, i madpakken eller som en eftermiddagshapser. Kombinationen af de cremede kartofler, de saftige svampe, og den smeltede mozzarella på toppen gør denne tærte til en favorit!
Valg af ingredienser i kartoffeltærter med svampe
Der skal ikke meget til, for at lave de lækre kartoffeltærter, se herunder!
- Kartofler: Kartoflerne danner bunden af tærten og sørger for, at den bliver dejlig mættende. Jeg elsker, hvordan de bliver bløde og lidt karamelliserede i kanterne, når de bages.
- Brune svampe: Jeg bruger gerne brune svampe, da jeg synes de smager bedre end de almindelige hvide, men alle slags svampe kan bruges!
- Løg: Løgene giver en naturlig sødme, som balancerer de andre smage rigtig godt.
- Frisk timian: Timian er en af mine favoritkrydderurter til tærter! Den tilføjer en frisk og let krydret smag, der passer godt til både kartofler og svampe.
- Pulled pork krydderi: Dette krydderi er lidt af en hemmelig ingrediens hjemme hos mig. Fordi det er en vegetarisk ret, elsker jeg at bruge denne kryddermix fra Butchery.
- Revet mozzarella: Mozzarellaen gør, at tærten får en cremet og lækker overflade, der binder alle ingredienserne sammen.
Kartoffeltærter med svampe
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 1 kg kartofler
- 300 g brune svampe
- 1 løg
- 2 stængler frisk timian
- 1 spsk. pulled pork krydderi (fra Butchery*)
- 150 g revet mozzarella
Sådan gør du
- Kog kartoflerne og placer dem i en muffinform der kan gå i ovnen.
- Brug enden af en lille kop til at trykke et hul i kartoflerne så der dannes en lille "skål". (se video for fremgangsmåde).
- Bag i ovnen ved 200° i ca. 10-15 minutter til bliver gyldne.
- Hak løg fint og sauter på en pande i olie. Tilføj finthakkede svampe, pulled pork krydderi og frisk timian. Steg i 5 minutter.
- Tilsæt fløde og lad det koge ind et par minutter.
- Tag svampeblandingen af varmen og kom halvdelen af mozzarella-osten i. Rør det godt sammen.
- Fordel svampeblandingen i kartoflerne og drys med resten fa mozzarellaen.
- Bag færdig i ovnen i ca. 10 minutter eller til osten er sprød.
Emmas tips til opskriften
- *du kan købe Butchery Pulled Pork krydderi i Meny og SuperBrugsen.
Tips til en sprød kartoffeltærte
En af hemmelighederne bag en rigtig god kartoffeltærte er at få bunden sprød og lækker.
- Forbag kartoflerne: Jeg sørger altid for at give kartoflerne et hurtigt forbag, inden de kommer i tærteformen. Det gør, at de begynder at få lidt farve og bliver sprøde så du er sikker på at få en sprød kartoffel som det færdige resultat.
Variationer af opskriften
En af de skønne ting ved kartoffeltærter er, at du kan variere dem på så mange måder! Hvis jeg har lyst til at eksperimentere lidt, skifter jeg nogle gange svampene ud med andre grøntsager:
- Spinat og feta: Hvis jeg vil have en lidt mere frisk og let tærte, bruger jeg spinat og feta i stedet for svampe. Det giver en helt anden smag, men fungerer virkelig godt sammen med kartoflerne.
- Chorizo og rød peber: Hvis jeg vil give tærten lidt mere varme og krydderi, tilføjer jeg chorizo og rød peber. Den krydrede pølse giver en dejlig dybde, og de søde peberfrugter balancerer smagen rigtig godt.
- Østershatte og gedeost: En anden favorit er at bruge østershatte i stedet for brune svampe, og så tilføje lidt gedeost. Østershattene har en mild og lidt nøddeagtig smag, der passer godt sammen med den cremede gedeost.