Frokost & aftensmad

One Pot Pasta med chorizo og grønt

Søndagaften står på den nemmeste pastaret, nemlig one pot pasta med chorizo og diverse grøntsager. Smid alle ingredienser ned i en gryde på én gang. Brug hvad end du har af grøntsager -  jeg har også lavet en version, hvor jeg har tilsat grønkål i stedet for spinat, samt squash og soltørrede tomat (se billede nederst). Hæld vand og madlavningsfløde i, og lad det koge i 10-15 minutter, eller til dine pastaer er al dente. Har du ekstra tid, kan du med fordel lade alt undtagen pasta stå og simre og suge smag i en halv time inden du smider pastaerne i.  Server med frisk basilikum og fintrevet parmasan. Bum, så er der mad, velbekom!
Søndagaften står på den nemmeste pastaret, nemlig one pot pasta med chorizo og diverse grøntsager. Smid alle ingredienser ned i en gryde på én gang. Brug hvad end du har af grøntsager – jeg har også lavet en version, hvor jeg har tilsat grønkål i stedet for spinat, samt squash og soltørrede tomat (se billede nederst). Hæld vand og madlavningsfløde i, og lad det koge i 10-15 minutter, eller til dine pastaer er al dente. Har du ekstra tid, kan du med fordel lade alt undtagen pasta stå og simre og suge smag i en halv time inden du smider pastaerne i. Server med frisk basilikum og fintrevet parmasan. Bum, så er der mad, velbekom! TIl sidst skal liiiige nævnes, at hvis du vil godte dig ekstra meget, så kan du også prøve min one pot pasta med hvidvinssauce.

One pot pasta med chorizo og grønt

Forb. tid15 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid30 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 300 g pasta
  • 200 g gulerod, revet
  • 150 g champignon, grofthakket
  • 200 g cherry tomater, halveret
  • 2 håndfulde frisk spinat
  • 2 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • ½ økologisk citron, i skiver
  • 150 g chorizo, i skiver
  • 2 håndfulde frisk basilikum
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse tomat pure (kan undlades)
  • 150 ml madlavningsfløde
  • 5-6 dl grøntsagsbouillon
  • salt og peber
  • tørret chili
  • frisk parmesanost

Sådan gør du

  • Hæld lidt olivenolie i bunden af din gryde eller dybe pande og kom alle ingredienser i. Krydder med salt, peber og tørret chili og afslut med at hælde 2 spsk. olivenolie over retten. Rør det hele godt rundt, og lad kort retten koge op, og lad den derefter stå og simre i 10-15 minutter, til pastaen er klar. Sørg for at få rørt godt rundt undervejs, så det ikke brænder på.
    OBS: Har du god tid, kan du med fordel vente med at tilsætte pastaen og lade de andre ingredienser stå og simre og samle smag i en 15 minutter til en halv times tid. Så tilsætter du blot pasta de sidste 10-15 minutter.
  • Server straks og anret med frisk basilikum og friskreven parmesan. Husk at pille citronskiverne ud inden servering, eller hold øje med dem undervejs, når du smovser ;-D

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering