Smoothiebowl med jordbær og blåbær

Sund smoothie bowl

Denne smoothiebowl med jordbær og blåbær er min go-to morgenmad, når det skal være sund, nemt og lækkert! En smoothie bow

Jeg har altid frosne bær i fryseren, så jeg hurtigt kan lave en forfriskende smoothie bowl. Den fungerer nemlig også alle tiders som et sundt mellemmåltid, hvis du skal stille din lille sult.

Jeg elsker at toppe min smoothiebowl med diverse toppings – specielt min hjemmelavede granola, friske bær og peanutbutter.

Smoothie bowl

Hvad er en smoothie bowl

En smoothie bowl er egentlig bare en blanding af frugter, bær, grøntsager, mælk og yoghurt, som serveres i en skål og pyntes med diverse toppings. Du har sikkert set dem på Instagram og Tik-tok, hvor der findes et hav af forskellige udgaver. Udover, at de er utrolig flotte og indbydende, så er de også fyldt med gode næringsstoffer, så du kan booste din sundhed og starte dagen bedst mulig.

Forskellen mellem en almindelig drikkevenlig smoothie og en smoothie bowl er konsistensen. En bowl har en tyk, cremet konsistens, hvor du kan tilføje de lækreste toppings som frugt, bær, nødder og granola, uden at det synker til bunds. For at opnå denne tykke konsistens, skal du have en kraftig blender. Her bruger jeg min absolut favorit blender fra Braun (reklamelink), som kan klare det mest.

TIP! Prøv også min opskrift på greenie, som er en grøn smoothie med spinat, avocado, broccoli og mango.

Smoothie bowl

Smoothiebowl med jordbær og blåbær

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 2 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 5 minutter
Samlet tid 5 minutter

Det skal du bruge

 • 1 frisk banan
 • 100 g frossen mango
 • 100 g frossen jordbær
 • 100 g frossen blåbær
 • 2 cm frisk ingefær
 • 2 dl havremælk (eller anden slags mælk)
 • 1 dl yoghurt (gerne med smag)
Indkøbsliste – SMS

Sådan gør du

 • Kom banan, jordbær, mango, blåbær, ingefær (hvis økologisk, så behold skraldet på), havremælk og yoghurt i en blender.
 • Blend til en cremet masse. Tilføj evt. mere væske undervejs, til du har den ønskede konsistens.
 • Nyd din smoothiebowl med det samme – gerne med lækre toppings!

Emmas tips til opskriften

 • Nyd din smoothie med det samme!
 • Top den med frisk frugt og hjemmelavet granola.
 • Du kan variere indholdt i din smoothie bowl med dine ynglings bær og frugter! prøv fx også at tilføje frosseen hindbær, skovbær eller ananas. 
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Variationer af smoothiebowls

Smoothie bowls kan laves på alverdens måder, men i denne opskrift på en sund smoothiebowl bruger jeg jordbær, blåbær, mango og banan. Banan og mango er med til at give sødme. Derudover giver de en cremet og tyk konsistens, som bare er super lækkert! Jeg bruger frisk ingefær, gerne i rigelige mængder, da det tilføjer en masse friskhed til smagen. Af væske bruger jeg havremælk og bananyoghurt, men du kan sagtens bruge almindelig mælk og andre former som yoghurt, skur, tykmælk, kefir, ymer eller juice som væske.

Andre opskrifter på smoothie bowls

Er du vild med smoothies og smoothiebowls, så prøv også min opskrift på greenie, som er en grøn smoothie med masser af grøntsager. Eller hvad med en gul smoothie med mango, ananas og citron? Fælles for alle mine bowls er, at de har en cremet og tyk konsistens! Det kræver en kraftig blender at opnå dette. Har du ikke det, så tilføj lidt mere væske og sørg for at røre undervejs.

greenie
Gul smootiebowl
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 321
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments