Frokost & aftensmad

Ærterisotto med røget bacon

Hvad siger i til ærterisotto med røget bacon til aftensmad? Det stod i hvert fald på menuen her i går aftes og det gik ren hjem. Nyd den med friskrevet parmesan og frisk basilikum – mums! Det var alt herfra, hav en skøn dag!

Ærterisotto med røget bacon

Forb. tid15 min
Samlet tid40 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 3 spsk olie eller en klat god klat smør
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 400 g risottoris
  • 2 dl hvidvin
  • l hønseboullion
  • 200 g frosne ærter
  • 300 g røget bacon, panchetta eller skinke i tern
  • 100 g friskrevet parmesan
  • ½ bundt basilikum
  • ½ citron, saften herfra
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Hak løgene fint og sauter dem i en gryde med smør eller olie. Tilsæt risene og lad dem varme med i 2 minutter. Tilsæt evt. mere fedtstof.
  • Hæld vinen i og lad den fordampe væk inden du begynder at tilsætte varm hønseboullion. Start med at dække risene til med væsken, og tilsæt derefter resten efterhånden som det fordamper. Det tager ca. 25 minutter ved middel varme, risene må gerne stadig have lidt bid. Rør i det ofte!
  • Skær kødet (jeg brugte røget bacon) ud i tern, og steg det på panden til det er gennemstegt. Tilsæt det til risottoen.
  • Blend ærterne til en fin pure (tilsæt evt. lidt kogende vand), og vend det i risottoen. Tilsæt 3/4 af parmesan osten og gem resten til servering. Tilsæt også saften fra en halv citron. Lad det hele blive varmet godt igennem og server retten varm toppet med frisk basilikum og friskreven parmesan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *