Frokost & aftensmad

Thai salat

Denne farverige thai salat kan du bikse sammen på bare 20 minutter. Der skal bare snittes og røres en peanutdressing sammen. Den består blandet andet af ægnudler, rød peber, gulerod, bønnespirer, edemamebønner og frisk koriander. Dressingen er lavet på peanutbutter, ingefær, hvidløg, chili, soya sauce, og lime- og appelsinsaft. Et tip til en simpel og sund aftensmad, inden det går løs med julemaden;)

Thai salat

Forb. tid20 min
Samlet tid20 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Salat

  • 200 g ægnudler, glasnudler eller anden slags
  • 2-300 g rødkål eller spidskål, finthakket
  • 2 forårsløg, i strimler
  • 1-2 stk. rød peber, i strimler
  • 3 gulerødder, i skiver
  • 100 g bønnespirer
  • 100 g edemamebønner
  • salat, fx. feldsalat
  • frisk koriander
  • peanuts, grofthakket

Peanutdressing

  • 2 cm frisk ingefær, grofthakket eller revet
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 3 spsk. soya sauce
  • 3 spsk. peanutbutter
  • 1 tsk. sriracha sauce
  • 1 tsk. honning
  • saften fra 1 lime
  • saften fra ½ appelsin

Sådan gør du

Salat

  • Kog nudler efter anvisning på pakken og lad dem køle af. Snik og hak alle grøntsager og kom dem i et fad sammen med nudler. Top med peanuts og koriander.

Peanutdressing

  • Kom alle ingredienser i en minihakker og blend sammen til cremet sauce.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *