Vil du følge med? 👇
Squashkage med ostecreme i bradepande
Nem squashkage
Er du på udkig efter en nem bradepandekage, så er denne squashkage med ostecreme i bradepande et rigtig godt bud. Det en simpel opskrift, som du hurtigt kan bikse sammen.
Kagen er dejlig svampet, og så bliver den lige ekstra lækker når man topper den med en syrlig ostecreme med et strejf af citron. Du kan også toppe den med en lækker kaffeglasur. Se billede her.
Kagen er ideel til fødselsdage eller andre sammenkomster, da du nemt kan lave den dagen forinden og dermed have den klar. Faktisk så har den godt af lige at stå natten over, så den kan sætte sig.
Prøv også: min opskrift på gulerodskage i bradepande <<
Squashkage
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 575 g mørk brun farin ( )
- 3 dl smagsneutral olie
- 8 æg
- 525 g hvedemel
- 4 tsk. vaniljesukker
- 4 tsk. bagepulver
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. natron
- 4 tsk. kanel
- 2 tsk. kardemomme (kan undlades)
- 600 g groftrevet squash (eller gulerod)
Ostecreme
- 50 g blødt smør i tern
- 100 g neutral flødeost
- 120 g flormelis
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 citron, skallen herfra (ikke saften)
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 170 grader alminelig ovn.
- Brun farin og olie piskes sammen i en stor skål.
- Æg tilsættes lidt ad gangen imens der piskes. Pisk til massen er luftig og cremet.
- Mel, bagepulver og krydderier sigtes ned i skålen, og det hele blandes sammen så der ikke er noget synligt mel.
- Revet squash vendes forsigtig i.
- Find et stor dyb bradepande og beklæd den med bagepapir. Jeg bruger blot den der passer ind i ovnen! Hæld dejen i formen, og bag nu kagen i ovnen 30-35 minutter. Mærk med en stikkepind eller gaffel om kagen er gennembagt.
Ostecreme
- Pisk smørret luftigt i en skål i et par minutter. Hæld derefter flormelis, citronskal, vaniljesukker i og pisk kort videre. Tilsæt til sidst flødeøst og pisk til du har en tyk og cremet ostecreme. Tilsæt evt. mere flormelis, hvis den er for tynd.
Her har jeg lavet en lækker og cremet kaffeglasur som topping på gulerodskagen. Opskriften på glasuren har jeg fundet hos Louise – find den her.