Vil du følge med? 👇
Æggekage med kartofler og feta
Spansk tortilla
Opskrift på æggekage med kartofler og feta, eller ‘spansk tortilla’ som den også kaldes, er en simpel, bugdetvenlig og mættende hverdagsret for hele familien. Nyd den til frokost, aftensmad eller i madpakken dagen efter. Den kan også sagtens serveres til brunch!
Jeg serverer den med ristet rugbrød, sprød bacon og purløg.
Hvis du vil have endnu mere smag frem, så kan du tilføje små skiver af chorizo – det smager også skønt!
Æggekage med kartofler og feta
Antal: 4 personer
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Fyld
- 350 g kartofler, i grove tern
- 1 rødløg, hakket
- 2 fed hvidløg, presset
- 1 squash, i tern
Æggemasse
- 8 æg
- 1,5 dl fløde
- 2 spsk. hvedemel
- salt og peber
Toppings
- 100 g feta, smuldret
- 1 pakke bacon i tern
- frisk purløg
- rugbrød
Sådan gør du
Fyld
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
- Skær kartoflerne i tern og forkog dem i 5 minutter i letsaltet vand.
- Sauter løg og hvidløg i en dyb pande med høje kanter (der kan gå i ovnen).
- Tilsæt squash og lad det stege med nogle minutter. Tilsæt også kartofler. Steg i 5-10 minutter.
Æggemasse
- Pisk æg, mel, fløde, salt og peber sammen i en skål og hæld det over fyldet i panden.
- Smuldr med feta og bag æggekagen i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter til æggen har sat sig.
Topping
- Steg bacon på en pande, klip purløg fint og rist dit rugbrød. Anret fint på æggekagen, når den er færdig.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere