Vil du følge med? 👇
Rosenkålssalat med rødbede, gulerod og feta
En farverig efterårssalat
Her får du min opskrift på en farverig og skøn rosenkålssalat med rødbede, gulerod og feta. De små grønne rosenkål og de fine røde rødbeder er i sæson i løbet af efteråret og vinteren, og derfor er det en rigtig god salat, at servere i de kolde måneder.
Jeg topper salaten med saltmandler og feta, som passer rigtig godt til den lidt søde smag, som kommer frem, når man bager rødbede og gulerod i ovnen. I denne opskrift bruger jeg ikke en dressing, da jeg synes den indeholder nok væde fra de ovnbagte grøntsager samt de smørstegte rosenkål. Hvis du alligevel synes, at salaten trænger til en dressing, så kan du lave en helt enkelt vinaigrette dressing.
TIP! Er du til rosenkålssalat, så prøv også min helt simple opskrift på rosenkålssalat med æble.
Rosenkålssalat med rødbede, gulerod og feta
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 400 g rosenkål
- 1-2 tsk. smør
- 3 gulerødder
- 3 rødbeder
- olivenolie
- salt og peber
- 80 g fetaost
- 60 g saltmandler
Sådan gør du
- Skræl rødbede og gulerod og skær dem derefter i grove skiver.
- Fordel dem på en bageplade med bagepapir og overhæld med lidt olivenolie. Krydder med friskkværnet salt og peber.
- Bag grøntsagerne i ovnen ved 175° varmluft i ca. 15-20 minutter. Rødbede og gulerod skal være møre, men stadig have lidt bid. Lad grøntsagerne køle lidt af og forbered nu resten af salaten.
- Skær enden af rosenkålen, tag de yderste blade af, og skær dem derefter i halve.
- Varm en pande op og kom smør herpå. Steg rosenkålen ved høj varme i 1-2 minutter under omrøring.
- Fordel rosenkålen i et fad eller i en skål eller sammen rødbede og gulerod.
- Top med grofthakkede saltmandler og smuldret feta.
- Nyd den lune salat som den er, eller som tilbehør til kød fx.
Emmas tips til opskriften
- Du kan sagtens købe dig til saltmandler, men det er altså også utrolig nemt at lave selv! Prøv min opskrift på hjemmelavede saltmandler lige her.
- Hvis du ønsker en simpel dressing over salaten, kan du lave en vinaigrette dressing. Dog synes jeg ikke altid du behøver det, da der kommer god væde fra både rosenkål og de bagte gulerødder og bagte rødbeder.