Salat med couscous

Her får du opskriften på nem og lækker couscous salat med feta, agurk, avocado og tomat. Cous-cous salaten kan nydes lige som den er, men egner sig også supergodt som tilbehør til steak, kylling, lam og falafler, eller som del af et buffet- eller tapasbord.

De små grynede couscous bruges meget i det mellemøstlige køkken og har en let og luftig konsistens. Derudover, så er de supernemme at tilberede, da de bare skal røres sammen med lidt olivenolie og kogende vand. Derefter skal trække i små 15 minutter, og så er de klar.

bulgursalat med bagte peberfrugter

Har du ikke couscous i køkkenskabet, så kan du også sagtens udskifte dem med bulgur. Er du til bulgur, så prøv også min opskrift på bulgursalat med bagte peberfrugter og feta!

Jeg afslutter med at overhælde min couscoussalat med friskpresset citronsaft og lidt god olivenolie. Er du mere til en decideret dressing, så kan lave en klassisk vinaigrette dressing med sennep og honning eller en myntedressing med hvidløg.

bulgursalat med bagte peberfrugter

Couscous salat

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter

Det skal du bruge

Couscous

  • 200 g couscous
  • 3 spsk. olivenolie
  • salt

Salat

  • ½ agurk
  • 2 stk. forårsløg
  • 2 stk. avocado
  • 1 god håndfuld persille
  • 12 cherrytomater
  • 100 g feta
  • 1 citron
  • olivenolie
  • salt og peber

Sådan gør du

Couscous

  • Kom couscous og olivenolie en i skål oger overhæld med kogende varnd. Hæld vand i, så det dækker ca. 2 cm over din couscous.
  • Overtræk med sølvpapir og lad den stå og trække i ca. 15 minutter.
  • Rør rundt og smag til med salt. Fordel i serveringsfadet og lad det køle af, imens du forbereder resten.

Salat

  • Halver agurken på langs, og brug en teske til at skrabe kernerne ud. På denne måde undgår du, at agurken væsker for meget i salaten. Skær agurken i skiver og kom dem i fadet med couscous.
  • Skær avocado i tern, hak persille og forårsløg fint og halver tomaterne. Fordel grøntsagerne i fadet med couscous.
  • Afslut med at presse saften fra en citron over salaten og dryp med lidt god olivenolie. Krydder med salt og peber.

Emmas tips til opskriften

Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
bulgursalat med bagte peberfrugter
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 400
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments