Vil du følge med? 👇
Congee med kylling
Asiatisk risgrød
Congee med kylling, eller ‘asiatisk risgrød’, er en simpel hverdagsret som smager pivgodt! Jeg fik retten i Thailand, hvor de faktisk serverede den til morgenmad, meeeen jeg tror nu jeg foretrækker den til frokost eller aftensmad!
Det minder lidt om en risotto, men i en noget sundere udgave, da der hverken er hvidvin eller parmesan i. Den får derimod masser af smag fra hvidløg, ingefær og hønseboullion, som den er kogt op på. Derudover giver kyllingen også en masse smag, da den er stegt sammen med soya- og fiskesauce.
Jeg topper retten med masser af forårsløg, peanuts, frisk koriander og mynte!
Congee med kylling
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Grødris
- 1 spsk. smør
- 3 fed hvidløg, presset
- 3 cm frisk ingefær, revet
- 200 g risottoris
- 1 liter hønsebouillon (2 terninger)
Kylling
- 450 g kylling, skåret i strimler
- 3 spsk. sesamolie
- 2-3 spsk. soyasauce
- 2-3 spsk. fiskesauce
- 1 fed hvidløg
- lidt revet ingefær
- 1 tsk. chili, frisk eller stødt
Toppings
- forårsløg
- frisk koriander
- frisk mynte
- peanuts
- lime
Sådan gør du
Grødris
- Smelt smørret i en gryde og sauter hvidløg og ingefær heri.
- Tilsæt grødris og hønsebouillon og lav et kort opkog. Skru ned for varmen og lad risene simre i ca. 25-30 minutter. Hold øje og rør i det i ny og næ så det ikke brænder på. Hvis du ønsker konsistensen endnu mere "grødet", så tilsæt et par dl mere vand og lad det simre lidt mere.
Kylling
- Skær kyllingen i mindre stykker og varm en pande op med sesamolie (eller normal olie) og brun kyllingen af sammen med ingefær, chili og hvidløg.
- Tilsæt soyasauce og fiskesauce og lad det blive stegt igennem. Det er meningen, at der skal være en del væde ved kyllingen, så du kan bruge det som en slags "sauce" over risen.
- Da soya giver en masse salt, behøver du ikke salte kyllingen (efter min mening). Men, smag den til, og se hvad du synes!
Sammensætning
- Anret risen i skåle sammen med kylling, forårsløg, koriander, mynte og peanuts. Afslut med at overhælde retten med det resterende væde fra kyllingen og limesaft.
Congee på bål
Den lækre congee kan også laves over bål, det kræver blot, at du husker at røre i gryden i ny og næ. Her er den lækre risgrød serveret i naturen – selvfølgelig med alle de lækre toppings til.